Hardware: Xplorer HDTV Player

Het pakket waarin de Xploder HDTV Player wordt geleverd ziet er indrukwekkend uit. Het is een fonkelende zilverkleurige doos, verpakt in het soort vacuümgezogen plastic waarmee je heel makkelijk een vinger kunt amputeren. Dit belooft heel wat, en ik was dan ook erg benieuwd welk high tech magisch apparaat ervoor zou zorgen dat ik mijn oude PlayStation 2 games in dezelfde resolutie als Gears of War zou kunnen spelen. Toen ik eenmaal het doosje zonder bloedvergieten uit het plastic omhulsel had bevrijd en openmaakte was ik toch een beetje teleurgesteld.

Het Xploder HDTV Player pakket bestaat uit één componentkabel, één DVD met software, een dunne handleiding in vier talen en een boel lege ruimte.



De inhoud van de doos
<\/center>

Tenslotte zal ik even kort mijn testopstelling en de wijze van testen beschrijven. Tot vorige maand was mijn PS2 met een RGB-kabel aangesloten op een Loewe Aconda televisie. Ik ben dus bekend met de kwaliteit die de PS2 kan bieden. Sinds kort bezit ik echter een Sony KLP-32V2000 HDTV. Ik heb de Playstation 2 eerst met de RGB-kabel aangesloten, toen met de bij Xploder geleverde componentkabel en toen nog een keer met de componentkabel én de Xplorer HDTV Player software.

In de handleiding valt te lezen dat (nog) niet alle PlayStation 2 games worden ondersteund. Maar de games waarmee ik de Xplorer HDTV Player heb getest werkten allemaal. Dit waren Final Fantasy XII, God of War en Metal Gear Solid 3.



Final Fantasy XII met de Xplorer HDTV Player
<\/center>