Dead Rising

Frank West is een freelance fotograaf met een missie: nog één keer een vette scoop en dan lekker op zijn lauweren rusten. Hij krijgt te horen dat het chaos is in Williamette en besluit het duffe stadje te bezoeken. Per helikopter, want het lijkt erop dat het leger de stad hermetisch heeft afgesloten. Van tijd tot tijd kijkt hij rond en ziet er vreemde taferelen. Mensen die elkaar opvreten en in blinde paniek van gebouwen afdonderen. Eenmaal aangekomen in het winkelcentrum is het probleem overduidelijk. Zombies! Heel veel zombies!

Firma Capcom heeft al zeer veel ervaring met zombies met de Resident Evil series, maar Dead Rising is toch een beetje anders. De game is voornamelijk een ode aan George A. Romero\'s Dawn of the Dead. Op de hoes en bij het opstarten van de game wordt verklaard dat Dead Rising geen associaties heeft met Dawn of the Dead, want dat zal wel een hoop rechtszaken schelen.

Dankzij de krankzinnige actie van een omaatje die zo nodig haar hondje binnen wilde laten, krijgen de zombies vrije toegang tot het winkelcentrum en begint de blinde paniek. Overal lopen langzaam maar zeker tientallen zombies het winkelcentrum in en beginnen ze de paar normale burgers die nog over zijn aan te vallen. Eén persoon boven aan de trap waarschuwt ze nog dat ze naar boven moeten rennen, maar voor de meesten is het te laat...

Voor Frank niet! Die kijkt om zich heen en pakt wat hij pakken kan om die verrekte zombies tot moes te slaan. Daarna snel naar boven waar hij kennis maakt met twee mensen van een of andere geheime dienst en schoonmaker Otis. Otis last de deur dicht en een commando-post is geboren. Vanaf daar begint de game pas echt. Je hebt 72 game-uren de tijd om te ontdekken wat er in vredesnaam aan de hand is in Williamette. Na die tijd dien je op het helikopterplatform klaar te staan om weer ogpepikt te worden.

Van Otis krijg je een telefoon en een kaart mee. Met hem communiceer je als hij overlevenden vindt en geeft hij je aanwijzingen wat je in een bepaald deel van het winkelcentrum kunt doen. Helaas gaat dit niet via ingesproken dialogen, maar met platte tekst. Dit kan nogal wat frustratie opleveren, want de teksten zijn erg klein afgebeeld. Wat ook niet handig is, is dat je tijdens het telefoneren jezelf niet kunt verdedigen.

Frank besturen is geen enkel probleem. Met de linkerjoystick loop je heen en weer terwijl je met de rechterjoystick de camerahoek bedient. De X wordt gebruikt om zombies te meppen, al dan niet met een bepaald wapen. Springen gaat met de A, foto\'s maken doe je met de linkerflipper.