FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 12 september 2006

Vis verdrinkt man

Icoon OpmerkelijkEen Amerikaanse duiker is omgekomen na een geslaagde poging een tandbaars aan zijn speer te rijgen. In plaats van zich als een trofee binnen te laten halen, ging de vis in ijl tempo op zoek naar een plaats om zich te verstoppen. Het aan de speer verbonden touw kwam hierbij om de man zijn pols te zitten, waarna hij door de vis op de oceaanvloer werd vastgepind en verdronk.

Tandbaarzen behoren tot de grootste soorten zeebaarzen. Sommige kunnen uitgroeien tot een lengte van bijna tweeëneenhalve meter en een gewicht van wel driehonderd kilo.


"Baars boven baas"

CL: Uitslag PSV - Liverpool

PSV heeft de eerste wedstrijd in het nieuwe Champions League-seizoen gelijkgespeeld. In eigen stadion werd het tegen Liverpool 0-0.

Liverpool had wat recht te zetten nadat vorige week met 3-0 werd verloren van stadsgenoot Everton. In de competitie draait de ploeg van trainer Rafeal Benitez nog lang niet optimaal. Voor rust stelden beide ploegen evenwel teleur. PSV probeerde Liverpool, dat met Dirk Kuyt en Boudewijn Zenden, maar zonder Steven Gerrard, Luis García, Xabi Alonso, Sami Hyypiä en Peter Crouch startte, onder druk te zetten, maar slaagde daar maar zelden in.

Hoogtepunt in de eerste helft was de solo van Arouna Koné, maar zijn schot belandde op de lat. Voor de Engelsen was met name Craig Bellamy gevaarlijk. De Liverpool-spits kwam een paar gevaarlijk voor het doel van Gomez en ook Kuyt liet zich gelden. Diezelfde Kuyt werd overigens de gehele wedstrijd uitgefloten door de Eindhovense supporters.

Ook in de tweede helft kon PSV nauwelijks enig gevaar stichten. De grootste kans voor de ploeg uit Eindhoven was een levensgrote mogelijkheid voor Koné. De Ivoriaan kwam niet verder dan een slap schot die voor de Liverpool-goalie gemakkelijk gestopt kon worden. Enkele minuten later was het Mendez die van afstand rakelings naast schoot.

Echt grote kansen bleven dan ook uit. Ook door Liverpool, dat zeer behoudend speelde, werden nauwelijks kansen gecreëerd. Invaller Steven Gerrard was nog het dichtst bij een doelpunt vlak voor tijd. Een afstandschot van de middenvelder vloog voorbij Gomez maar gelukkig voor PSV wel tegen de paal, waardoor een nederlaag voorkomen werd.

Uiteindelijk sloten beide partijen af met een 0-0 gelijkspel en dat was gezien het wedstrijdbeeld een terechte uitslag.

PSV - Liverpool 0-0

Scheidsrechter: Busacca
Toeschouwers: 35.000

Opstellingen

PSV: Gomes, Kromkamp, Alex, Reiziger, Salcido, Simons, Méndez, Afellay (74. Väyrynen), Culina (63. Aissati), Farfán, Koné.

Liverpool: Reina, Finnan, Carragher, Agger, Fábio Aurélio (82. González), Warnock, Sissoko (62. Alonso), Pennant, Bellamy (72. Gerrard), Kuijt, Zenden.

Voetbal: Uitslag PSV - Liverpool

Icoon Champions LeaguePSV heeft de eerste wedstrijd in het nieuwe seizoen van de Champions League gelijkgespeeld. In eigen stadion werd het tegen Liverpool 0-0. Ook de andere wedstrijd in de poule van PSV, Galatasaray tegen Girond. Bordeaux, eindigde in 0-0.

Voor rust stelden beide ploegen teleur. PSV probeerde Liverpool, dat met Kuijt en Zenden, maar zonder Gerrard, Luis García, Xabi Alonso, Hyypiä en Crouch startte, onder druk te zetten, maar slaagde daar maar zelden in. Ook Liverpool stelde voor rust teleur. Hoogtepunt in de eerste helft was de solo van PSV'er Koné, maar zijn schot belandde op de lat.

De tweede helft was aantrekklijker. PSV zocht veelvuldig de aanval, maar was regelmatig te slordig. Echt grote kansen bleven uit. Ook Liverpool kreeg geen echt grote kansen. Beide ploegen probeerden in de laatste twintig minuten nog de drie punten te pakken, maar gescoord werd er niet.

Uitslagen vanavond
Poule A: Chelsea - Werder Bremen (2-0)
Poule A: FC Barcelona - Levski Sofia (5-0)
Poule B: Sporting Portugal - Internazionale (1-0)
Poule B: Bayern München - Spartak Moskou (4-0)
Poule C: Galatasaray - Girond. Bordeaux (0-0)
Poule C: PSV - Liverpool (0-0)
Poule D: Olympiak. Piraeus - Valencia (2-4)
Poule D: AS Roma - Sjachtar Donetsk (4-0)

Meer voetbalnieuws op de FOK!Voetbalmanager!

Bleach op de Wii en DS

De succesvolle animéserie Bleach is er nu ook op de Wii en de DS en de eerste trailers van de Bleach game zijn verschenen.
Er is al eerder een Bleach game op de GameCube verschenen, maar het is nog niet te zeggen of de gameplay is behouden, of dat de ontwikkelaars een andere weg in zijn geslagen.


[sup]s

De games beloven actie en zullen het uiterste uit de hardware proberen te halen. We zullen hier waarschijnlijk meer over horen op de Tokyo Game Show, later deze maand.




De trailer is te zien op deze site. De trailers staan onder de tweede en derde optie van het menu.

WK hockey: uitslag Nederland - India

Nederland heeft zijn laatste poulewedstrijd op het WK gewonnen. India werd met 6-1 verslagen. Taeke Taekema scoorde vijf keer, het andere doelpunt kwam de stick van Roderick Weusthof.

Nederland moest winnen om kans te houden op de halve finale, en omdat het doelsaldo een grote rol kan gaan spelen was een grote uitslag gewenst. Nederland slaagde daar vooral dankzij Taekema in. Hij benutte vijf strafcorners. Toch heeft Nederland plaatsing niet meer in eigen hand.

Woensdag spelen Zuid-Korea en Duitsland tegen elkaar en bij een gelijkspel zijn beide door, waardoor een salonremise dreigt. Oud-international Ties Kruize maakt zich echter geen zorgen "Duitsland wint gewoon van Zuid-Korea”, aldus het huidige bestuurslid tophockey van de KNHB, die afsloot met: "Wedden om een fles wijn?“

Henry niet tegen HSV

Arsčne Wenger, coach van Arsenal, kan morgen in de Champions Leaguewedstrijd tegen Hamburger SV geen beroep doen op Thierry Henry. Henry kampt met een blessure aan zijn voet en is in Londen achtergebleven.

Door het afhaken van Henry, ruimde Wenger een plaats in de selectie in voor de 17-jarige aanvaller Theo Walcott. Maar het jonge talent zal waarschijnlijk niet in de basis staan. Normaal gesproken zal de aanval van de Londenaren worden gevormd door Emmanuel Adebayor en Robin van Persie.

Geen WK wielrennen voor Kopp

David Kopp doet noodgedwongen niet mee aan het wereldkampioenschap wielrennen op de weg, eind van deze maand in het Oostenrijkse Salzburg.

De Duitser van Gerolsteiner werd maandag geselecteerd door de Duitse bond, maar hij kwam enkele uren later op tweehonderd meter van zijn huis ten val tijdens een trainingsrit. Hierbij brak Kopp, die dit seizoen een rit in de ENECO Tour op zijn naam bracht en de Trofeo Calvia won, zijn rechter onderarm. Het is nog niet bekend wie zijn vervanger wordt.

Massa: Räikkönen is een uitdaging

Kimi Räikkönen zal volgend jaar de nieuwe teamgenoot worden van Felipe Massa bij Ferrari. Räikkönen tekende tot 2009 en Massa verlengde zijn contract met twee jaar tot 2008. De Braziliaan ziet de komst van Kimi als een uitdaging.

"Ik heb een goede verstandhouding met Michael, dus ik zie niet in waarom dat anders zou moeten zijn met Kimi", zegt hij in La Gazetta. "Ik heb nog nooit problemen gehad met mijn teamgenoten en ik denk dat deze situatie niet verandert. We waren al bijna eens aan elkaar gekoppeld in Zwitserland toen ik hem verving bij de Sauber-renstal.

In het algemeen wordt aangenomen dat Räikkönen als eerste rijder zal gaan fungeren, aangezien hij de opvolger van Michael Schumacher wordt. Voor Massa lijkt dat voorlopig niet belangrijk te zijn. "Het was persoonlijk al heel belangrijk om als racecoureur aangesteld te worden, maar nu geniet ik ook het vertrouwen van het team. Het is iets waar ik heel trots op ben".

De 25-jarige Braziliaan geeft verder toe dat hij Schumacher zal missen. "We zijn allemaal een beetje droevig omdat we Schumi zullen missen, maar tegelijkertijd zijn we zeer blij dat zijn aankondiging tegelijk kwam met een overwinning die hem volledig terug in de titelstrijd bracht. Daarnaast zal Michael altijd wel betrokken bij Ferrari blijven, ook al zullen we hem niet ieder raceweekend meer zien. We zullen ongetwijfeld nog steeds in staat zijn races te winnen en wellicht schuilt er een wereldkampioen in mij of Kimi", zo zinspeelt hij.

Hansson niet eens met schorsing

Petter Hansson legt zich niet neer bij de schorsing van één wedstrijd, die de aanklager van de KNVB hem heeft opgelegd. Afgelopen zaterdag kreeg de Zweed van SC Heerenveen een rode kaart in de wedstrijd tegen Excelsior nadat hij de doorgebroken Andwele Slory neerlegde.

Hansson zelf vond dat hij niets verkeerd deed. "Volgens mij gebeurde er niks. Het was gewoon een duel om de bal. Ik heb hem verder niet geraakt. Maar als je al geen duel meer mag aangaan, dan hoef je ook niet meer te gaan voetballen".

Apple onthult nieuwe iPods

Apple heeft vandaag zijn nieuwste producten gelanceerd. Het gaat om nieuwe versies van de diverse iPods. Apple hield een bijeenkomst in San Francisco waar verwacht werd dat het bedrijf eigenlijk een dienst zou onthullen voor het downloaden van films.

De nieuwste 'gewone' iPod kan geleverd worden met een opslagcapaciteit van niet minder dan tachtig gigabyte en moet 349 dollar gaan kosten. De iPod Nano is dunner geworden en kan nu in vijf verschillende kleuren gekocht worden. Van de iPod Shuffle, 1 gigabyte, is nog maar een fractie van het originele formaat over.

Over de hele linie verbeterde Apple de helderheid van de beeldschermen. Ook werd de batterijduur verlengd. De nieuwe iPods zijn tevens geschikt gemaakt voor spelletjes als PacMan en Tetris.



De nieuwe iPod Shuffle. Linksboven de vernieuwde iPod Nano.



Recorddeal voor NHL-goalie

Rick DiPietro is een nieuw record rijker. De sluitpost van de New York Islanders was al de allereerste goalie ooit die als eerste overall in de draft gekozen werd. Nu kan hij zich voorlopig ook de speler met het langste NHL-contract ooit noemen.

In 2001 was het teamgenoot Alexei Yashin die een tienjarig contract tekende en daarmee recordhouder werd. DiPietro kwam met de Islanders een vijftienjarig contract overeen met een waarde van 67,5 miljoen dollar. Tenzij DiPietro uit eigen beweging zijn schaatsen aan de wilgen hangt verdwijnt dat hele bedrag in zijn zakken, dus ook indien hij wegens een blessure zijn carričre zou moeten beëindigen.

Vorig jaar maakte DiPietro al bekend dat hij zijn volledige carričre op Long Island wilde blijven, maar kon er geen deal worden gesloten die hem zo lang bij de club zou houden. Nu lukte het wel, na enkele maanden van onderhandelingen tussen zaakwarnemer Paul Krepelka, technisch directeur Garth Snow, vorig seizoen nog backup-goalie bij de Islanders, en eigenaar Charles Wang. Vooral de aanwezigheid van Wang bij de onderhandelingen toonde aan dat de wens van DiPietro zeer serieus genomen werd. Tot zijn 40e zal de Amerikaan nu aan de Islanders verbonden zijn.

Favre beleeft nieuw carričredieptepunt

Een wedstrijd niet gespeeld in de laatste veertien seizoenen. Eenmaal meer verloren dan gewonnen in die veertien seizoenen, maar dat was wel vorig seizoen. In 223 wedstrijden werden de Green Bay Packers met Brett Favre nog niet puntloos gehouden, tot afgelopen zondag. Nota bene aartsrivaal Chicago bracht Favre tot een nieuw dieptepunt in zijn NFL-carričre.

In het historische stadion Lambeau Field in Green Bay werd uitgekeken naar de terugkeer van Favre na veel speculatie over zijn toekomst. De tegenstander in de seizoensopener waren de Chicago Bears, van oudsher aartsrivalen en nu volgens Bears-linebacker Brian Urlacher de ploeg met de beste verdediging van de competitie.

Favre mocht veel toekijken. Bears-quarterback Rex Grossman liet zijn aanval langzaam maar zeker terreinwinst boeken, maar bombardeerde in de openingsdrive de endzone van de Packers al met een touchdown van achter de middellijn. De sterquarterback van Green Bay leidde zijn aanval voornamelijk over de grond, en leverde in de eerste twee kwarten slechts vijf passes af. 70 Yards werden hiermee gewonnen, geen indrukwekkend aantal.

In het tweede kwart kwam voornamelijk kicker Robbie Gould op het scorebord. Vanaf 40, 39 en 28 yards schoot hij de bal tussen de doelpalen door voor een 19-0 voorsprong. Grossman wist de Bears wel over grote afstanden te verplaatsen maar leek moeite te hebben wanneer de ruimtes klein werden. De Packers-aanval had overal moeite mee en kwam zelden over de middellijn heen.

Het derde kwart kende nog een field goal van Gould, dit keer vanaf 30 yards. Hoewel het recordaantal van zeventien eerstejaars spelers de Packers wel yards kostten, toonden twee veteranen dat ervaring geen garantie is voor foutloos handelen. Eerst beging center Scott Wells een offensieve holding-overtreding, wat de Packers op tien yards kwam te staan. Vervolgens deed tackle Mark Tauscher hetzelfde, en mochten de groene mannen proberen om 30 yards in vier pogingen te overbruggen.

De drive ging over tot in het vierde kwart en na netto zes yards te hebben gewonnen moest balbezit weer worden opgegeven. Devin Hester ontving de punt op zijn eigen 16-yardlijn en liet prompt de aanval van de Packers terug het veld inkomen door de return tot in de endzone te brengen. Gould converteerde en de 26-0 eindstand was bereikt met nog bijna een kwartier te spelen. De Bears deden het vanaf dat moment rustig aan maar wisten de Packers-aanval nog steeds goed in toom te houden.

Wilders loopt 447.320 euro mis

Icoon OpmerkelijkDe Groep Wilders is honderdduizenden euro's aan subsidies misgelopen. De leider van de Groep Wilders, Geert Wilders, heeft verzuimd om een subsidie aan te vragen, waar hij op grond van de 'Wet subsidiëring politieke partijen' recht op had.

In een vraaggesprek met het NRC erkent de politicus dat hij nalatig is geweest: "Hč, wat stom. Mij was verteld dat het niet mogelijk was. Ik had het misschien beter moeten uitzoeken". Ook grapt Wilders: "Dit is goed nieuws voor de belastingbetaler, en slecht nieuws voor mij", zuurtjes om zijn eigen grap lachend.

Geert Wilders klaagde twee weken geleden nog dat zijn beveiliging te duur was, en hij deze niet meer kon betalen. Eerder probeerde hij aan geld te komen, door rijke burgers uit te nodigen om voor 2000 euro met hem uit eten te gaan.

Volgens een woordvoerder van Binnenlandse Zaken is het "aannemelijk" dat Wilders subsidie had gekregen als hij een aanvraag had ingediend. De wet geeft afsplitsingen van Tweede Kamerfracties recht op het volgende: een basisbedrag van 173.373 euro per jaar per fractie en 50.287 euro per jaar per zetel. Het geld mag gebruikt worden voor verkiezingscampagnes.

Wilders is niet de enige die de subsidie verzuimde aan te vragen. Geen van de vijf eenmansfracties in de Tweede Kamer blijkt subsidie te hebben aangevraagd, zo meldt Binnenlandse Zaken. Deze vijf splinters zijn: Groep Wilders, Groep Nawijn, Groep Van Schijndel, Groep Lazrak en de Groep Van Oudenallen.

'Lelijke' goudvis geopereerd

OpmerkelijkEen goudvis heeft een operatie ondergaan, nadat bezoekers van het museum in de Schotse stad Edinburgh waar hij in een vijver rondzwemt, hadden geklaagd dat hij er zo slecht uitzag. De vis in het Royal Museum of Scotland had een cyste boven zijn ogen.

Sommige bezoekers vonden het dier afzichtelijk. Volgens een woordvoerder van het museum hebben de artsen een oog verwijderd. ''Wij hebben deskundigen om advies gevraagd en zij zeiden ons dat het het beste was het oog als voorzorgsmaatregel te verwijderen'', zei hij. ''De cyste is weggehaald. De vis is terug in de vijver en lijkt erg gelukkig.''

De operatie is betaald met munten die bezoekers in de vijver hebben geworpen.

Pony overleden na mishandeling in Cuijk

Icoon ShockingDe politie is op zoek naar een Cuijkse dierenmishandelaar. Een pony werd afgelopen weekend met een nog onbekend voorwerp in de buik gestoken en overleed hier zondag aan. Dit maakte de politie vandaag bekend.

Omdat het hekwerk in het weekend vernield werd, liepen verschillende pony's en veulens los rond in de omgeving. Voorbijgangers merkten de verwondingen op en waarschuwden de eigenaar. Enkele uren hierna overleed het beest. De politie is het spoor bijster en zoekt naar getuigen.

Met dank aan Vince_Taylor voor de submit.

Verenigde Staten zonder grote namen naar WK

De Verenigde Staten zal zonder grote namen afreizen naar het wereldkampioenschap wielrennen op de weg eind van deze maand in het Oostenrijkse Salzburg.

Zes van de negen aangewezen renners rijden voor een ProTour-ploeg, de grote namen ontbreken echter. George Hincapie, Levi Leipheimer en ook Tom Danielson zullen alledrie niet aan de start komen.

WK-selectie Verenigde Staten:

Chris Baldwin (Toyota-United), Tyler Farrar (Cofidis), Chris Horner, Fred Rodriguez (Beiden Davitamon - Lotto), Patrick McCarty (Phonak), Danny Pate (Tiaa-Cref), Jackson Stewart (Kodakgallery.com), Guido Trenti (Quick Step) en Christian Vandevelde (CSC).

Voor de tijdrit zijn David Zabriskie en Chris Baldwin aangewezen.

Top of Flop: Dieses Leben

In verband met de 9/11 special moest de Top of Flop gisteravond wijken. We halen het nu even in. De uitslag van vorig week is: "What If I'm Right" van Sandi Thom is een flop, dus. Karstman verwoordde jullie mening nog als beste: "13 in een dozijn zangeres, suf clipje en dan die tekst. Zeurderig getwijfel voor wijven die niet weten wat ze willen."

We hebben er weer eentje voor jullie.

Maak kennis met Juli, een Duitse popband. Juli bestaat uit een dame (Eva) en vier heren (Jonas, Simon, Andreas en Marcel). Volgende maand komt de nieuwe CD uit. De eerste single van deze CD is vanaf 22 september a.s. al te koop in de betere platenzaak: "Dieses Leben".

Twinky vind Juli "eigenlijk wel leuk", maar had toch ook nog wel wat commentaar op de zangeres: Ze ziet er in die clip uit "als een travestiete actionman die plastische chirurgie heeft ondergaan."

Ik ben zelf niet zo'n Juli fan, maar dit nummer vind ik eigenlijk wel okay. Maar ja, over smaak valt gelukkig te twisten. Daarom aan jullie de vraag: Is het een top of een flop?

Automobilist komt op lugubere wijze om het leven

Icoon OngelukIn Hellevoetsluis is maandagavond een nog onbekende man op een erg lugubere manier om het leven gekomen. Hij verbrandde levend in zijn auto, nadat hij met zijn auto tegen een afslaande tractor met aanhanger botste.

Ondanks pogingen van de politie en enkele getuigen om de beknelde man te bevrijden, kon de man niet uit de auto getrokken worden. "Op een gegeven moment werd het te link voor de agenten, omdat de wagen enorm fikte. Toen konden ze de man niet meer helpen", vertelt een geschrokken getuige. Het enige wat omstanders hoorden totdat de politie zich uit eigen veiligheid terug moest trekken, was hulpgeroep van de man.

Volgens getuigen reed de man erg hard, wat bevestigd wordt door een enorm remspoor. De politie is vandaag gestart met sporenonderzoek. De identiteit van de man is nog onbekend. "Hij is dermate verbrand dat gebitsonderzoek moet uitwijzen wie hij is", aldus een politiewoordvoerder.

Met dank aan Kozzmic en Vince_Taylor voor de submit.

Vuelta : Antón wint, Valverde behoudt leiding

De zestiende etappe in de Ronde van Spanje is gewonnen door de Spanjaard Igor Antón. Antón was in de rit van Almeria naar de Calar Alto over 135 kilometer de sterkste op de laatste klim. Alejandro Valverde verdedigde met succes zijn gouden leiderstrui.

De dagzege van Antón was de succesvolle afronding van de tactiek van de Euskatel-ploeg. In het algemeen klassement speelt de Spaanse ploeg geen rol van betekenis, en daarom richten ze zich op etappeoverwinningen. Op de slotklim had het team drie renners voorop, en uiteindelijk lukte het Antón om de beslissende jump te maken en het karwei af te maken.

Vlak achter hem eindigde Alejandro Valverde als tweede en de Kazach Aleksandr Vinokourov pakte de derde plaats.

Uitslag zestiende etappe:

PlaatsNaamTijd
1Igor Antón (Spa)4.29,42
2Alejandro Valverde (Spa)+ 00,23
3Aleksandr Vinokourov (Kaz)z.t
4Samuel Sanchéz (Spa)z.t
5Carlos Sastre (Spa)+ 00,28
6Tom Danielson (Usa)+ 00,30
7Manuel Beltrán (Spa)+ 00,42
8Luis Pér. Rodriguez (Spa)+ 01,10
9José Anton Redondo (Spa)+ 01,13
10Stijn Devolder (Bel)+ 01,15

Stand na de zestiende etappe:

PlaatsNaamTijd
1Alejandro Valverde (Spa)63.18,16
2Aleksandr Vinokourov (Kaz)+ 1,42
3Carlos Sastre (Spa)z.t
4Andrej Kasjetsjkin (Kaz)+ 2,05
5Gómez Marchante (Spa)+ 4,23
6Manuel Beltrán (Spa)+ 5,34
7Danilo di Luca (Ita)+ 5,56
8Vladimir Karpets (Rus)+ 6,29
9Samuel Sánchez (Spa)+ 7,53
10Tom Danielson (Usa)+ 8,05

Drents project 'Alcoholvrij op weg' groot succes

Icoon MedischEen Drents alcoholpreventieproject waarbij jongeren onder invloed van alcohol achter het stuur moeten stappen, is een groot succes. Dat blijkt uit een evaluatieonderzoek dat afgelopen jaar door de Rijksuniversiteit Groningen (RuG) is uitgevoerd.

Jongeren die mee hebben gedaan aan het programma blijken minder vaak met drank op in de auto te stappen, dan leeftijdgenoten die niet mee hebben gedaan. Deelnemers aan het project mogen gratis drinken tot ze een alcoholpromillage van 0,8 hebben, 0,6 promille boven het wettelijk toegestane niveau. Vervolgens moeten ze op een afgesloten circuit een aantal rijvaardigheidstesten uitvoeren, zoals inparkeren, remmen voor een stoplicht en slalommen.

Het project 'Alcoholvrij op weg' is tien jaar geleden in de gemeente Emmen begonnen en heeft als doel jongeren tussen de 18 en 25 jaar te confronteren met de invloed die alcohol heeft op hun rijgedrag.

Zwartboek beleeft Nederlandse première

In Pathé Buitenhof in Den Haag is vanavond de Nederlandse premičre van Zwartboek van regisseur Paul Verhoeven. Bij de premičre zullen onder andere ook prins Willem-Alexander en prinses Máxima aanwezig zijn. Voor Paul Verhoeven is Zwartboek zijn eerste Nederlandse productie in 23 jaar.

Zwartboek gaat over het joodse meisje Rachel (gespeeld door Carice van Houten) die tijdens de oorlog aanpapt met de Duitse vijand. Ze wil wraak nemen omdat haar familie is vermoord. Naast Carice van Houten spelen ook onder andere Thom Hoffman en Halina Reijn een rol in de film.

De film had een budget van zo'n 16 miljoen euro, wat voor Nederlandse begrippen hoog is. De film is inmiddels al verkocht aan meer dan vijftig landen. De internationale premičre was al op 1 september, tijdens het filmfestival in Venetië. Zwartboek maakte kans op de Gouden Leeuw, een hoge internationale filmprijs, maar greep daar uiteindelijk naast. De film is de Nederlandse inzending voor de Oscars.


Trailer van Zwartboek
(hogere resolutie: Windows Media / Quicktime)

Lees ook de review over Zwartboek op FOK!

Waterige screens Pacific Storm

Ambitieus. Dat lijkt een goede omschrijving voor de game Pacific Storm. Lesta Studio wil in de game grofweg drie niveaus simuleren. Ten eerste heb je de grand-strategy. Hierbij is het de bedoeling dat je je economie en productie in goede banen leidt. De gevechten worden uitgevochten in de tactical mode en als laatste kun je nog zelf achter de stuurknuppel van een vliegtuig kruipen. Het speelt zich allemaal af tijdens de Tweede Wereldoorlog in de Grote Oceaan. Uiteraard strijden de Verenigde Staten en de Japanners over deze grote plas water. Tot je beschikking staan een flink aantal vliegtuigen en boten. Deze zijn te zien in de screenshots, die vooral draaien om de air-to-ship confrontaties.






Perez niet mee naar Noorwegen

Kenneth Perez is aankomende donderdag niet van de partij tijdens de UEFA Cup-wedstrijd van Ajax tegen IK Start. De voormalig speler van AZ heeft rugklachten.

Daarnaast reizen ook Jan Vertonghen (kuitblessure) en Nicolae Mitea (hamstring) niet mee naar Noorwegen. Zdenek Grygera en Thomas Vermaelen zijn wel weer inzetbaar, net als Klaas-Jan Huntelaar en Jaap Stam. Laatsgenoemden trainden vandaag wel uit voorzorg apart van de groep.

TGS line-up Konami

Ook Konami presenteert hun TGS line-up:

Wii
- Elebits

PlayStation3
- Coded Arms Assault
- Mahjong Kakutou Club
- Metal Gear Solid 4 Guns of the Patriots

PlayStation2
- Jikkyou Powerful Pro Yakyuu 13
- J. League Winning Eleven 10 + Europe League 2006 - 2007
- Pop'n Music 13 Carnival
- Guitar Freaks V2 & DrumMania V2
- BeatMania IIDX 12: Happy Sky
- Dance Dance Revolution SuperNOVA
- Negima!? 3-Jikanme
- Flatout 2 GTR

Xbox 360
- Winning Eleven-Serie

PSP
- Mahjong Fight Club Zenkoku Taisen Version
- Metal Gear Solid: Portable Ops
- Metal Gear Solid: Bande Dessinee
- World Soccer Winning Eleven 10: Ubiquitous Edition
- Silent Hill Origins

Nintendo DS
- Mahjong Kakutou Club DS
- Bokura no Taiyou: Django and Sabata
- World Soccer Winning Eleven DS
- Castlevania: Portrait of Ruin
- Otogi Juushi Akazukin
- Lost in Blue 2

Arcade
- Mahjong Kakutou Club 5
- World Soccer Winning Eleven 2006 Arcade Championship
- Pop'n Music 14 Fever
- Guitar Freaks V3 & DrumMania V3
- BeatMania IIDX 14: Gold
- Dance Dance Revolution SuperNOVA

Welke games er precies speelbaar zijn en welke enkel in video getoond worden is nog niet bekend.

Vrouw naar rechter om vaker casino in te kunnen

Icoon OpmerkelijkEen vaste bezoekster van Holland Casino in Zandvoort wil vaker kunnen gokken. Aangezien het casino bang is dat de vrouw aan een gokverslaving lijdt, legde de gokgelegenheid haar een beperking van haar bezoeken op. De vrouw wil daarvan af. Ze heeft derhalve een kort geding aangespannen, dat woensdag dient bij de rechtbank in Haarlem.

Sinds juni mag de vrouw maximaal acht bezoeken per maand aan het casino brengen. "Het casino denkt dat er mogelijk sprake is van een gokverslaving", aldus Jan-Willem Spanjer, advocaat van de vrouw. "Ze hebben echter alleen gekeken naar de frequentie van haar bezoeken. Die was heel hoog. Ik denk dat we een goede kans maken om het geding te winnen."

Een woordvoerder van Holland Casino wilde nog niet inhoudelijk op de kwestie ingaan zolang die onder de rechter is. Wel wees hij erop dat de onderneming een actief beleid voert om te voorkomen dat mensen gokverslaafd raken.

Uitslagen NFL speelronde 1

Reikhalzend keek men uit naar het debuut van Vince Young en Reggie Bush. Naar het eerste uitverkochte huis van de Cardinals sinds 2000. Naar de strijd tussen Peyton en Eli Manning. En men keek uit naar het seizoen waarin Pittsburgh haar vijfde titel moet verdedigen.

Uitslagen
7 sepMiami Dolphins@ Pittsburgh Steelers17-28
10 sepPhiladelphia Eagles@ Houston Texans24-10
10 sepSeattle Seahawks@ Detroit Lions9-6
10 sepNew Orleans Saints@ Cleveland Browns19-14
10 sepAtlanta Falcons@ Carolina Panthers20-6
10 sepNew York Jets@ Tennessee Titans23-16
10 sepBaltimore Ravens@ Tampa Bay Buccaneers27-0
10 sepDenver Broncos@ St. Louis Rams10-18
10 sepBuffalo Bills@ New England Patriots17-19
10 sepCincinnati Bengals@ Kansas City Chiefs23-10
10 sepDallas Cowboys@ Jacksonville Jaguars17-24
10 sepChicago Bears@ Green Bay Packers26-0
10 sepSan Francisco 49ers@ Arizona Cardinals27-34
10 sepIndianapolis Colts@ New York Giants26-21
11 sepMinnesota Vikings@ Washington Redskins19-16
11 sepSan Diego Chargers@ Oakland Raiders27-0

American Football Conference
East DivisionWLTPCTPFPA
New York Jets1001.0002316
New England Patriots1001.0001917
Buffalo Bills010.0001719
Miami Dolphins010.0001728
North DivisionWLTPCTPFPA
Baltimore Ravens1001.000270
Cincinnati Bengals1001.0002310
Pittsburgh Steelers1001.0002817
Cleveland Browns010.0001419
South DivisionWLTPCTPFPA
Indianapolis Colts1001.0002621
Jacksonville Jaguars1001.0002417
Houston Texans010.0001024
Tennessee Titans010.0001623
West DivisionWLTPCTPFPA
San Diego Chargers1001.000270
Denver Broncos010.0001018
Kansas City Chiefs010.0001023
Oakland Raiders010.000027
National Football Conference
East DivisionWLTPCTPFPA
Philadelphia Eagles1001.0002410
Dallas Cowboys010.0001724
New York Giants010.0002126
Washington Redskins010.0001619
North DivisionWLTPCTPFPA
Chicago Bears1001.000260
Minnesota Vikings1001.0001916
Detroit Lions010.00069
Green Bay Packers010.000026
South DivisionWLTPCTPFPA
Atlanta Falcons1001.000206
New Orleans Saints1001.0001914
Carolina Panthers010.000620
Tampa Bay Buccaneers010.000027
West DivisionWLTPCTPFPA
Arizona Cardinals1001.0003427
Seattle Seahawks1001.00096
St. Louis Rams1001.0001810
San Francisco 49ers010.0002734

Donner: Islam warm welkom geven

CDA-minister Piet Hein Donner van Justitie vindt dat de islam als nieuwe zuil in Nederland met open armen moet worden ontvangen. Zelfs een mogelijke invoering van de sharia in Nederland brengt Donner niet op andere gedachten: ''Voor mij staat vast: als tweederde van alle Nederlanders morgen de sharia zou willen invoeren, dan moet die mogelijkheid toch bestaan? Zoiets kun je wettelijk niet tegenhouden. Het zou ook een schande zijn om te zeggen: dat mag niet! De meerderheid telt. Dat is nou juist de essentie van democratie'', aldus de CDA'er deze week in een interview met weekblad Vrij Nederland.

De bewindsman waarschuwt voor een gewelddadige confrontatie met jonge moslims. Hij zou graag zien dat een figuur als Dyab Abou Jahjah in de Tweede Kamer kwam. ''Abou Jahjah blijft binnen de grenzen van de wet en functioneert als bliksemafleider voor de onlustgevoelens onder jonge moslims.'' In het interview fulmineert Donner tegen politici die sinds '11 september' een godsdienstoorlog tegen de islam voeren. Ook stoort hij zich aan de toon van het politieke debat. ''Een toon van: Gij zult assimileren, Gij moet in het openbaar onze waarden overnemen. 'Be reasonable, do it our way'. Dat is niet mijn benadering.''

Dat Pim Fortuyn en Frits Bolkestein zo'n weerklank in Nederland vonden, verbaast Donner niet. ''Sinds halverwege de twintigste eeuw hebben veel Nederlanders het traditionele christendom ingeruild voor het geloof in vrije abortus, de weldadige werking van drugs en de zegeningen van het homohuwelijk. Nu komt met de islam een geloof op dat daar niets van moet hebben. Geen wonder dat het botst.'' Volgens hem hebben Fortuyn en in zeker zin ook Bolkestein, mensen tegen elkaar opgezet. De boodschap was alleen maar: ''we moeten ons beschermen tegen de islam.''

Het interview met de CDA-bewindsman staat ook afgedrukt in het nieuwe boek 'Het land van haat en nijd', hoe Nederland radicaal veranderde, van Margalith Kleijwegt en Max van Weezel. Dat wordt morgen aangeboden aan VVD-minister Rita Verdonk.

Het hele interview staat hier.

Nominaties voor de BAFTA Game Awards

De BAFTA (British Academy of Film and Television Arts) awards staan bij de meeste mensen bekend als prijzen voor films en tv-programma's. Gamemakers kunnen echter ook naar huis met een prijs in de The British Academy Video Games Awards ceremonie. Die wordt dit jaar op 5 oktober gehouden in Engeland. Vandaag zijn alvast de nominaties in de vele categorieën bekend gemaakt:

Innovation

Dr Kawashima’s BRAIN TRAINING: How Old Is Your Brain?
Electroplankton
Guitar Hero
LocoRoco
Shadow of the Colossus
We Love Katamari

Artistic Achievement

Black
Hitman: Blood Money
LocoRoco
Shadow of the Colossus
The Elder Scrolls IV: Oblivion
We Love Katamari

Character

Agent 47 in Hitman: Blood Money
Han Solo in Lego Star Wars II: The Original Trilogy
Lara Croft in Tomb Raider: Legend
LocoRoco in LocoRoco
Rogue in Rogue Trooper

Strategy

Age of Empires: The Age Of Kings
Football Manager 2006
Medieval II Total War
Rise And Fall: Civilizations At War
Sid Meier’s Civilization IV Warlords
Tom Clancy’s Ghost Recon Advanced Warfighter

Casual & Social

Buzz!: The BIG Quiz
Dr Kawashima’s BRAIN TRAINING: How Old Is Your Brain?
Electroplankton
Guitar Hero
LocoRoco
SingStar Rocks!

Screenplay

24: The Game
Psychonauts
Rogue Trooper
The Elder Scrolls IV: Oblivion
Tom Clancy’s Ghost Recon Advanced Warfighter
Tomb Raider: Legend

Children's

Daxter
Ice Age 2: The Meltdown
Lego Star Wars II: The Original Trilogy
LocoRoco
New Super Mario Bros.
We Love Katamari

Gameplay

Guitar Hero
Lego Star Wars II: The Original Trilogy
LocoRoco
The Elder Scrolls IV: Oblivion
Tom Clancy’s Ghost Recon Advanced Warfighter
We Love Katamari

Simulation

C-130 Hercules
Championship Manager 2006
Football Manager 2006
Rockstar Games presents Table Tennis
The Movies
Trauma Center: Under The Knife

Multiplayer

2006 FIFA World Cup
Animal Crossing: Wild World
Battlefield 2: Modern Combat
Dungeons & Dragons Online: Stormreach
Guild Wars Factions
Tom Clancy’s Ghost Recon Advanced Warfighter

Action & Adventure

Metroid Prime: Hunters
Shadow of the Colossus
The Elder Scrolls IV: Oblivion
Tom Clancy’s Ghost Recon Advanced Warfighter
Tomb Raider: Legend
We Love Katamari

Technical Achievement

Battlefield 2: Modern Combat
Black
Burnout Revenge
Just Cause
Shadow of the Colossus
Tom Clancy’s Ghost Recon Advanced Warfighter

Sports

2006 FIFA World Cup
Fight Night Round 3
Football Manager 2006
MotoGP ’06
Pro Evolution Soccer 6
Rockstar Games presents Table Tennis

Original Score

Dragon Quest: The Journey of the Cursed King
LocoRoco
Shadow of the Colossus
The Elder Scrolls IV: Oblivion
The Movies
Tomb Raider: Legend

Soundtrack

B-Boy
Guitar Hero
Reservoir Dogs
SingStar Rocks!

Audio

Black
Electroplankton
LocoRoco
Tom Clancy’s Ghost Recon Advanced Warfighter
Tomb Raider: Legend
We Love Katamari

Best Game

Black
Dr Kawashima’s BRAIN TRAINING: How Old Is Your Brain?
Guitar Hero
Hitman: Blood Money
Lego Star Wars II: The Original Trilogy
Tom Clancy’s Ghost Recon Advanced Warfighter

Hoop nieuwe releasedata van EA

Electronic Arts heeft vandaag een hele lijst vrijgegeven met aankomende releases en bijbehorende data in Europa.

GameBoy Advance

FIFA 07 - 28 september
Need for Speed: Own The City - 2 november
De Sims 2 Huisdieren - 9 november
Superman Returns - 7 december

Nintendo DS

FIFA 07 - 28 september
Need for Speed: Own The City - 2 november
De Sims 2 Huisdieren - 9 november
Superman Returns - 23 november

GameCube

FIFA 07 - 28 september
Need for Speed Carbon - 2 november
De Sims 2 Huisdieren - 9 november

Nintendo Wii

Need for Speed Carbon - herfst

PSP

The Godfather - 21 september
Tiger Woods PGA Tour 07 - 21 september
FIFA 07 - 28 september
NBA Live 07 - 5 oktober
NHL 07 - 12 oktober
Medal of Honor - 30 oktober
Need for Speed: Own The City - 2 november
De Sims 2 Huisdieren - 30 november

PlayStation 2

NHL 07 - 14 september
Tiger Woods PGA Tour 07 - 21 september
FIFA 07 - 28 september
NBA Live 07 - 5 oktober
De Sims 2 Huisdieren - 19 oktober
Need for Speed Carbon (+ collector's edition) - 2 november
Superman Returns - TBA

Xbox

FIFA 07 - 28 september
Need for Speed Carbon - 2 november

Xbox 360

The Godfather - 21 september
NHL 07 - 21 september
NBA Live 07 - 12 oktober
FIFA 07 - 26 oktober
Tiger Woods PGA Tour 07 - 26 oktober
Need for Speed Carbon - 2 november
Superman Returns - 23 november

Gameplay-footage Gothic 3

Gothic 3 is een epische Action-RPG. Onlangs heeft ontwikkelaar Piranha Bytes een trailer vrijgegeven met gameplay-footage. Bijna zes minuten in-game beelden, die aan elkaar worden gepraat door een van de developers. Hij geeft uitleg over het verhaal, de wereld en mechanieken van interactie tussen de speler en de verschillende facties. Je kan de trailer downloaden bij GamersHell en WorthPlaying.

Gothic 3 wordt volgende maand in de winkels verwacht.

Ballenjongen scoort gelijkmaker

Het Braziliaanse voetbalelftal Santacruzense, dat uitkomt in de derde divisie, heeft een doelpunt gescoord tegen Sorocoba via een ballenjongen. De goal werd goedgekeurd door de scheidsrechter.

Santacruzense stond met 1-0 achter toen de doelman van Sorocoba een uittrap mocht nemen na een achterbal. De ballenjongen bracht de keeper de bal maar op het laatste moment besloot hij voor eigen succes te gaan en de bal in het doel te schieten. De scheidsrechter keurde de goal goed, waardoor de eindstand 1-1 werd.

Volgens de officiële regels van de voetbalbond van de staat Sao Paulo is het niet mogelijk om het doelpunt af te keuren. Dat is omdat de goal in het officiële scheidsrechtersrapport na afloop van de ontmoeting is opgenomen.

Sorocoba wil desnoods naar de rechtbank stappen om het doelpunt alsnog ongedaan te laten maken. Het filmpje is hier te bekijken!

Alonso haalt uit naar Schumacher

Terwijl de meeste mensen het vertrek van Michael Schumacher aangrijpen om hun sentimenten uit te spreken over de Duitser, heeft Fernando Alonso Schumacher de "onsportiefste coureur allertijden" genoemd.

"Zinedine Zidane is met meer roem teruggetreden dan hij", zegt de Spanjaard op Radio Marca. "Schumacher is de onsportiefste coureur allertijden. Er is niemand die vaker bestraft is dan hij". Na deze harde uitspraken volgt toch een uiting van respect: "Dat betekent desondanks dat het racen tegen hem een eer was en dat hij de beste coureur is".


De Renault-coureur grijpt ook meteen de gelegenheid aan om te klagen over het huidige klimaat in de Formule 1. "In de Formule 1 spelen ook politieke en commerciële belangen mee. Wanneer je als coureur de beste statistieken van iedereen kunt overleggen speelt dat zeker mee" zegt hij in hetzelfde radioprogramma. Verder klaagt hij over hoe straffen aan derijders worden uitgedeeld. Alonso werd in Monza vijf plaatsen teruggezet op de grid omdat hij Felipe Massa zou hebben opgehouden in de kwalificatie. "De redenen die de wedstrijdleiding heeft aangevoerd om mij te bestraffen zijn de waarheid ver voorbij gegaan. Zelfs de Italiaanse kranten schrijven dat het niet goed voor de sport is."

Zijn teambaas Flavio Briatore vergeleek onlangs nog de Formule 1 met het omkoopschandaal in de serie A, maar nam later zijn woorden terug. Alonso is wat voorzichtiger in zijn bewoordingen: "Ik ben het niet met Flavio eens dat de titel al aan Schumacher vergeven is. Maar het staat vast dat er vele beslissingen voor en tegen bepaalde mensen zijn geweest in het verleden, maar tegenwoordig niet meer", zo stelt hij.

Uiteindelijk besluit Alonso het toch maar weer over het racen zelf te hebben. "Wanneer je je helm opzet moet je deze dingen vergeten. Wie het laatst lacht, lacht het best. We moeten maar vergeten wat gebeurd is. Wanneer we van de laatste drie races er twee winnen worden we kampioen. We hebben aangetoond dat de afstand naar Ferrari toe steeds kleiner wordt."

Snel achterelkaar kinderen krijgen ongezonder

GezondheidVrouwen die snel achterelkaar kinderen krijgen, hebben later meer gezondheidsproblemen en een grotere kans om jong te overlijden dan moeders die hun gezin iets rustiger aan plannen. Hetzelfde geldt overigens voor vrouwen die helemaal geen kinderen krijgen.

Dat blijkt uit een omvangrijke studie aan de Britse School for Hygiene and Tropical Medicine. De onderzoekers bestudeerden gegevens van tienduizenden verschillende groepen vrouwen die tussen 1911 en 1946 werden geboren in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten.

Uitputting
De problemen van moeders met kinderen met een klein leeftijdsverschil komen volgens de wetenschappers mogelijk voort uit de fysieke en geestelijke uitputting die de zorg voor (kleine) kinderen met zich meebrengt. Ook zouden kort na op elkaar volgende zwangerschappen en geboortes de vrouwen lichamelijke schade kunnen toebrengen, zo meldden de Britse media op dinsdag.

Overigens blijkt uit het onderzoek dat ook het hebben van meer dan vier kinderen de gezondheid van de moeder niet ten goede komt. Ook deze vrouwen hebben een grotere kans jong te overlijden.

Tienermoeders
Kinderen krijgen voor je 21ste is ook af te raden. Tienermoeders blijken op een leeftijd van 53 jaar een kans van 11 procent te hebben een depressie te ontwikkelen, terwijl voor vrouwen die later een kind kregen dit risico op 7 procent ligt.

Opmerkelijk is dat oudere moeders, vrouwen die na hun veertigste hun eerste kind kregen, op oudere leeftijd gezonder zijn dan andere groepen vrouwen. Zij overlijden in het algemeen op oudere leeftijd en hebben 30 procent minder kans op een chronische ziekte.

Racisme mogelijk motief vernielingen Leeuwarden

PolitieDe vernieling van zestien auto's in Leeuwarden de afgelopen drie dagen heeft mogelijk een racistische achtergrond. Na de laatste vernieling, in de nacht van maandag op dinsdag, zijn getekende hakenkruisen op gebouwen rondom de auto aangetroffen. Dat stelde de politie dinsdag.

In de nacht van zondag op maandag zijn bij een autogarage de ruiten van elf auto's ingeslagen. Een nacht later werd bij een ander garagebedrijf hetzelfde recept op vier auto's toegepast.

Dinsdagochtend ontdekte een man dat op het Vliet ook zijn auto was vernield. Op winkels en huizen rondom zijn voertuig zijn hakenkruisen op de muren geverfd. ''De eigenaren van de auto's zijn allemaal van buitenlandse komaf'', aldus een zegsman van de politie. Het korps is een onderzoek begonnen naar een verband tussen de vernielingen.

'Afslankmethode Sonja Bakker net crashdieet'

Icoon GezondheidDe Noord-Hollandse afslankgoeroe Sonja Bakker is onder vuur komen te liggen over haar afslankmethode. In het TROS consumentenprogramma Radar uitte diëtiste Katrien Blaauw maandagavond stevige kritiek. Volgens haar is de Sonja Bakker-methode helemaal niet wetenschappelijk bewezen en bevatten de menu's te weinig calorieën. Het kan volgens sommige diëtisten dan ook wel geschaard worden onder de zogenaamde 'crashdiëten'.

''Zo weinig eten is funest. Op korte termijn helpt het maar op de lange termijn niet'', aldus Blaauw. Voor kinderen kan de 'methode Bakker' zelfs onverantwoord zijn. Door de afslankmethode krijgen ze te weinig calorieën binnen waardoor ze op de lange termijn juist dikker worden, aldus de kritische diëtiste. Verder vindt ze dat Bakker wel erg dure merkprodukten in haar boeken aanprijst.

Sonja Bakker, die ook werkzaam is als columniste van het Noordhollands Dagblad en momenteel op één staat in de boeken top 10, bestrijdt de kritiek. ''Mijn boeken verkopen zich via mond-tot-mondreclame. Als het echt slecht zou zijn, dan zouden er allang mensen in het ziekenhuis zijn beland''. Ze zegt open te staan voor wetenschappelijk onderzoek naar haar methode. Bakker wil overigens geen diëtiste genoemd worden, maar 'gewichtsconsulente'.

Aanhouding in zaak vermist meisje uit Geldrop

De politie blijkt zondag in Geldrop een 27-jarige man te hebben aangehouden in verband met de vermissing van een 15-jarig meisje uit die plaats. Ondanks de aanhouding besteedde het regionale tv-programma Bureau Brabant gisteren aandacht aan de zaak, omdat het meisje, Melanie Sybers, nog steeds niet terecht is.

Melanie wordt sinds afgelopen donderdagmiddag vermist. Het meisje zou geen weglooptype zijn. ''We maken ons dan ook grote zorgen om haar'', aldus een politiewoordvoerder. De politie wil niet zeggen of de aangehouden man een bekende is van het verdwenen meisje. Een rechercheteam van tien personen onderzoekt de verdwijning.

Fans Irwin nemen wraak op pijlstaartroggen

Icoon OpmerkelijkSinds de dood van "crocodile hunter" Steve Irwin, zijn aan de kust van Australië al tien dode pijlstaartroggen gevonden. De beesten waren ernstig verminkt: hun staarten waren afgesneden. Het vermoeden bestaat dat fans van Irwin op deze manier wraak hebben genomen op de diersoort die hun idool fataal is geworden.

De 44-jarige Irwin kwam vorige week om het leven toen een pijlstaartrog hem in zijn borst stak. Sindsdien is al een tiental roggen met afgesneden staarten teruggevonden op de stranden van Queensland. Dit is de staat waar de TV-ster woonde en zijn dierentuin had.

Volgens een lokale bioloog is het nog niet duidelijk hoe de roggen zijn gevangen. Ook is het nog niet helemaal zeker of hun dood te maken heeft met het overlijden van de krokodillenjager. De autoriteiten hebben inmiddels een onderzoek ingesteld.

Michael Hornby, een vriend van Steve Irwin en directeur van een door hem opgerichte natuurbeschermingsorganisatie, is ontzet over het gebeuren. Hij meent dat het vermoorden van pijlstaartroggen "het laatste is wat Steve zou willen."

Ballenjongen scoort gelijkmaker

OpmerkelijkHet Braziliaanse voetbalelftal Santacruzense, dat uitkomt in de derde divisie, heeft een doelpunt gescoord tegen Sorocoba via een ballenjongen. De goal werd goedgekeurd door de scheidsrechter.

Santacruzense stond met 1-0 achter toen de doelman van Sorocoba een uittrap wilde nemen na een achterbal. Toen de keeper een aanloop wilde nemen, kwam een ballenjongen het veld op. Hij schoot de bal in het doel. De scheidsrechter keurde de goal goed, waardoor de eindstand 1-1 werd.

Volgens de officiële regels van de voetbalbond van de staat Sao Paulo is het niet mogelijk om het doelpunt af te keuren. Dat is omdat de goal in het officiële scheidsrechtersrapport na afloop van de ontmoeting is opgenomen.

Sorocoba wil desnoods naar de rechtbank stappen om het doelpunt alsnog ongedaan te laten maken. Het filmpje is hier te bekijken.


Goal!!!!!!!!!!!!!!

Met dank aan partyyboyy voor de submit.

Perrotta tot 2010 bij AS Roma

Simone Perrotta heeft zijn contract bij AS Roma tot medio 2010 verlengd. Het oude contract van de 28-jarige Perrotta, die in de zomer van 2004 overkwam van Chievo Verona, liep tot medio 2008.

Perrotta, Italiaans international, heeft veel vertrouwen in AS Roma, dat vorig seizoen, op de geschoonde ranglijst, als tweede eindigde. "Dit AS Roma kan zowel nationaal als internationaal succes gaan boeken. We spelen nu een jaar met vrijwel dezelfde ploeg, dus iedereen is goed op elkaar ingespeeld. We zijn er van overtuigd dat hier iets moois aan het groeien is en ik wil daar graag deel van uit blijven maken," aldus Perrota.

Wat is Dit: Opgave 46 - Ronde 1

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 3 (dus de periode tot en met 1 Oktober) is Dutch Filmworks zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit 8 films uit de Supreme Editions:
IMAGINARY HEROES (2 DVD Edition) - Sigourney Weaver - Emile Hirsch - Jeff Daniels. Sc & R: Dan Harris
THE BRIDGE OF SAN LUIS REY - Robert DeNiro - Kathy Bates - Harvey Keitel - Gabriel Byrne. Sc & R: Mary McGuckian
THE BALLAD OF JACK & ROSE - Daniel Day-Lewis - Catherine Keener - Jason Lee. Sc & R: Rebecca Miller
THEIR EYES WERE WATCHING GOD - Halle Berry - Terrence Dashon Howard - Michael Ealy. R: Darnell Martin
11:14 - Barbara Hershey - Hilary Swank - Colin Hanks - Ben Foster - Patrick Swayze - Rachael Leigh Cook. Sc & R: Greg Marcks
ASYLUM - Ian McKellen - Natasha Richardson - Marton Csokas. R: David Mackenzie
I'LL SLEEP WHEN I'M DEAD - Clive Owen - Malcolm McDowell - Charlotte Rampling. R: Mike Hodges
THE LAST TRAPPER - Van de makers van Microcosmos en Winged Migration

De opgave:

Succes!

Film: Zwartboek

De afgelopen tijd is er iets vreemds aan de hand in het Nederlandse filmlandschap. Iedereen heeft het maar over één film. Een Nederlandse film wel te verstaan, een heuse hype is ontstaan. De Wereld Draait Door besteedde er een complete uitzending aan, het NOS journaal was aanwezig bij het Filmfestival van Venetië. Paul Verhoeven is na meer dan 20 jaar hoogte- en dieptepunten in Hollywood weer terug. Gelukkig maar, want het zou zomaar kunnen dat Zwartboek de Nederlandse filmindustrie uit zijn dal gaat trekken. Natuurlijk getuigen films als De Tweeling en Simon van veel talent, maar je hebt een naam als Verhoeven nodig om internationaal de aandacht te krijgen die je verdient.


Gerets laat Sükür thuis

Galatasaray is zonder Hakan Sükür afgereisd naar Frankrijk, waar de Turkse club vanavond de Champions League-wedstrijd tegen Girondins de Bordeaux speelt. Trainer Erik Gerets heeft de 35-jarige aanvaller buiten de selectie gelaten.

"Ik bescherm hem tegen zichzelf", aldus Gerets over zijn opvallende beslissing. De afgelopen weken kampt Sükür met een enorme vormcrisis en heeft hij in Turkije al erg veel kritiek te verduren gekregen. "Ik wil hem nu niet overbelasten, hij kan beter even rustig aan doen", aldus de Belgische oefenmeester.

Naast Hakan Sükür zitten ook Orhan Ak, Ergün Penbe en Tolga Seyhan niet bij de Turkse selectie. De drie verdedigers kampen met blessures. Galatasaray en Bordeaux zitten in poule C, de groep waarin ook Liverpool en PSV zitten.

Bandai-Namco presenteert TGS line-up

Over ongeveer 10 dagen is het zover, de Tokyo Game Show, de grootste gamesbeurs in het verre Oosten. Een aantal grote spelers uit de industrie presenteren dan hun nieuwste producten en Bandai-Namco laat in ieder geval de volgende games zien (al dan niet speelbaar):

PlayStation3
- Mobile Suit Gundam: Target in Sight
- Ridge Racer 7

PlayStation2
- Tales of Destiny
- Battle Stadium D. O. N
- .hack//G.U. Vol. 2: Kimi Omou Koe
- Dragon Ball Z: Sparking! NEO
- Captain Tsubasa
- Jojo's Bizarre Adventure: Phantom Blood
- Naruto: Konoha Spirits
- Digimon Savers: Another Mission
- Kamen Rider Kabuto
- Kidou Senshi Gundam SEED Destiny: Rengou vs. Z.A.F.T. II Plus

PSP
- Tales of Phantasia: Full Voice Edition
- Ridge Racer 2
- Ace Combat X: Skies of Deception
- Tales of The World: Radiant Mythology
- Bounty Hounds
- Gundam Battle Royale
- Gunpey Reverse

Nintendo DS
- Tales of the Tempest
- Tamagotchi no Puchi Puchi Omisecchi Gohi-Kini
- Gintama DS: Yorozuya Daisoudou
- Oto o Tsunagou! Gunpey Reverse

Gamecube
- Battle Stadium D. O. N

Xbox 360
- The Idol Master
- TrustyBell: Chopin no Yume
- Culdcept Saga
- Mobile Suit Gundam: Operation: Troy

Klose twijfelgeval tegen Chelsea

Er is een kans aanwezig dat Werder Bremen het vanavond zal moeten doen zonder topschutter Mirsoslav Klose. In Londen zullen de Duitsers hun eerste Champions League- wedstrijd spelen tegen Chelsea.

Afgelopen zaterdag raakte de Duits-international geblesseerd aan zijn dij, in de verloren wedstrijd tegen derdeklasser Pirmasens. [i]”Als de partij vandaag was, zou ik niet kunnen spelen”, zo verklaarde Klose gisteren.

Trainer Thomas Schaaf zal vandaag een belissing nemen over het wel of niet meespelen van de topscoorder van het afgelopen seizoen. Mocht Klose afhaken dan kan Schaaf terug vallen op de Portugees Hugo Almeida of de Egyptenaar Mohamed Zidan.

De andere wedstrijd in Groep A gaat tussen FC Barcelona en Levski Sofia.

Matthijs vraagteken tegen Partizan Belgrado

Het is onzeker of Paul Matthijs aankomende donderdag mee kan spelen bij FC Groningen in de UEFA Cup-wedstrijd tegen Partizan Belgrado. De aanvoerder, die afgelopen zondag ook niet kon meespelen in de competitiewedstrijd tegen Heracles, heeft liesklachten.

Ondertussen heeft de club uit het Euroborg-Stadion optimistische geluiden gehoord over de komende tegenstander. De technisch manager van Groningen, Henk Veldmate, heeft de Serviërs tweemaal aan het werk gezien en beide keren werd er verloren. "Groningen moet gewoon eigen koers varen. Bij Partizan is de druk alleen maar toegenomen," aldus Veldmate.

Werkgevers vinden steeds moeilijker personeel

EconomieHet aantal moeilijk vervulbare vacatures in middelgrote en kleine bedrijven stijgt explosief. Dat meldde MKB-Nederland dinsdag op basis van onderzoek bij de achterban deze zomer.

Per 1 juli waren er 48.000 moeilijk vervulbare vacatures. Dat is bijna een verviervoudiging ten opzichte van een jaar eerder. In totaal zochten werkgevers in het midden- en kleinbedrijf in juli 93.000 werknemers. Van deze vacatures was dus ruim de helft moeilijk vervulbaar. Maar MKB-Nederland verwacht dat de krapte op de arbeidsmarkt door de aantrekkende economie en de vergrijzing zal toenemen.

De werkgeversorganisatie vreest een herhaling van eind jaren negentig toen de loonkosten flink stegen en ondernemers moeilijker konden concurreren met het buitenland. MKB waarschuwt vakbonden niet te hoge looneisen te stellen. Ook moet de overheid de personeelskosten in de hand houden door sociale lasten en zorgpremies in de hand te houden.

Het vertrouwen van ondernemers is volgens MKB nu bijna weer opgekrabbeld tot het niveau van 2000. Bijna 80 procent verwacht dat de economie in het laatste kwartaal verder verbetert. Meer dan de helft van de ondernemers rekent op meer winst en zes op de tien hebben investeringsplannen in de laatste maanden van dit jaar. Daarbij gaat het vaak ook om arbeidsbesparende maatregelen.

Hewitt beschikbaar voor Davis Cup

Lleyton Hewitt zal toch uitkomen voor Australië tijdens de halve finale van de Davis Cup. Het meespelen van de Australiër was onzeker door een kniekwetsuur dat hem parten speelde tijdens de afgelopen US Open.

Niet alleen het knieprobleem zou een reden zijn om niet uit te komen voor zijn vaderland. De tennisser maakte zich ook zorgen over de veiligheid in Buenos Aires. Enkele jaren geleden werd de Aussie namelijk nog verkozen door de Argentijnen, tot meest onsportieve sporter. Populair is Hewitt dan ook niet in Argentinië.

Tijdens de Davis Cup-wedstrijden zal Hewiit worden bijgestaan door Mark Philippoussis. Wayne Arthurs en Paul Henley vormen het Australische dubbel.

[upd] Ambassade VS in Syrië aangevallen

Icoon BuitenlandsDe Amerikaanse ambassade in de Syrische hoofdstad Damascus is dinsdagochtend aangevallen. Dat heeft een van de beveiligingsmedewerkers van de ambassade gezegd in een telefoongesprek met het Franse persbureau AFP.

Ook de Arabische tv-zender al-Arabiya meldde op basis van uitspraken van westerse diplomaten in de hoofdstad een aanval. Het Spaanse persbureau EFE meldde op basis van getuigenverklaringen dat de Syrische veiligheidstroepen een aanval of een bomaanslag op de ambassade hebben verhinderd.

In de omgeving waren volgens getuigen explosies en zwaar geweervuur gehoord. Andere bronnen meldden dat er zwarte rookwolken opstegen. Ambulances en brandweerwagens waren op weg naar de wijk. Wat er aan de hand is, is nog steeds niet duidelijk. De Syrische autoriteiten willen niets zeggen.

Update 11.13 uur
De ambassade werd aangevallen door een onbekend aantal mannen. Ze brachten een met springstof geladen auto tot ontploffing, nadat zij waren uitgestapt.

Volgens de eerste berichten hebben Syrische militairen en politiemensen zeker drie aanvallers gedood. Onder de mensen in de ambassade zouden geen doden of gewonden zijn gevallen. Getuigen vertelden dat twee van de daders een nabijgelegen gebouw waren ingevlucht, maar dat Syrische militairen hen achtervolgden en doodschoten.

De Syrische minister van Binnenlandse Zaken, Bassam Abdel Majid, noemde de aanslag een 'terroristische actie'.

In de wijk Rawda waar de Amerikaanse ambassade is gevestigd, bevinden zich ook andere buitenlandse vertegenwoordigingen. In de omgeving bevinden zich eveneens woningen van hoge Syrische functionarissen en kantoren van de veiligheidsdiensten.

De betrekkingen tussen Syrië en de Verenigde Staten zijn al jaren gespannen. de regering van de Amerikaanse president George W. Bush verwijt de Syrische leider Bashar al-Assad dat hij extremisten in Irak, Libanon en de Palestijnse gebieden steunt. Washington trok de ambassadeur uit Syrië vorig jaar terug na de moord op de voormalige Libanese premier Rafiq Hariri, die zeer kritisch was ten opzichte van Syrië.

Hoogste ranking ooit voor Krajicek

Michaëlla Krajicek heeft haar hoogste positie ooit op de WTA-ranking bereikt. De Nederlandse tennisster staat nu op de 34e plaats. De nummer één op de ranglijst blijft Amélie Mauresmo.

Ondanks het vroege afscheid van de US Open, waar het 17-jarige tennistalent al in de eerste ronde werd uitgeschakeld door de latere winnares Maria Sharapova, steeg de Nederlandse toch nog op de wereldranglijst. Ook de winnares van het toernooi wist één plaatsje te klimmen naar de derde plaats.

De tweede en vierde plaats worden ingenomen door de Belgische tennissters Justine Henin-Hardenne, verliezend finalist in de US Open, en Kim Clijsters. Française Mauresmo begint aan haar 31ste week als nummer één van de wereld.

Oud-ploeggenoten Armstrong bekennen gebruik EPO

In de Amerikaanse krant New York Times hebben twee voormalig ploeggenoten van Lance Armstrong toegegeven EPO gebruikt te hebben. Dit zou gebeurd zijn in de Tour de France van 1999, waarin Armstrong zijn eerste eindoverwinning pakte.

De voormalig wegcaptain van US Postal (de toenmalige ploeg van Armstrong), Frankie Andreu, vertelde aan de krant dat hij in de voorbereiding op de Tour EPO gebruikt had. Een andere oud-renner, die anoniem wenste te blijven omdat hij nog in de wielersport werkzaam is, gaf hetzelfde toe.

"'Er zijn wielrenners op twee niveau's. Er zijn de jongens die valsspelen en de jongens die gewoon proberen te overleven," aldus de 39-jarige Andreu. Andreu zei ook dat hij bij een paar andere wedstrijden ook EPO gebruikt heeft. Hij maakt dit nu bekend omdat hij zich zorgen maakt over de negatieve effecten van doping op de wielersport.

Beide oud-wielrenners zijn nooit betrapt op het gebruik van doping. Daarnaast zeiden ze allebei dat ze nooit gezien of gehoord hebben dat zevenvoudig Tour-winnaar Armstrong prestatiebevorderende middelen gebruikte.

Soumaya S. in afzondering geplaatst

JustitieTerrorismeverdachte Soumaya S. is in afzondering geplaatst op een speciale afdeling daarvoor in de gevangenis in Vught. Dat vertelde haar advocaat Y. Özdemir dinsdag. Deze actie van justitie gaat volgens hem te ver. ''Er zijn geen incidenten geweest, dus er is helemaal geen aanleiding voor deze overplaatsing'', concludeert de raadsman. Hij gaat nu met de officier van justitie praten om te kijken of hij de isolatie ongedaan kan maken. Lukt dat niet, dan overweegt Özdemir een kort-geding aan te spannen en de rechter hierin te vragen om de afzondering van Soumaya S. te verbieden.

De 23-jarige vrouw van een van de veroordeelde leden van de Hofstadgroep, Nouredinne el F., werd vorige week opgepakt na de vondst van twee vuurwapens in een gemeenschappelijke kelderruimte van een aantal portiekwoningen in Den Haag. Deze wapens zijn volgens het Openbaar Ministerie vermoedelijk van het vermeende terroristische netwerk van Samir A.

Soumaya S. kwam onlangs nog in het nieuws omdat ze aankondigde dat ze in oktober, wanneer de rechtszitting tegen alle verdachten dient, zal weigeren haar burka af te doen. In 2005 werd Soumaya al veroordeeld tot 6 maanden celstraf wegens verboden wapenbezit. Die heeft ze inmiddels uitgezeten.

Bosnische bond wil Sliskovic niet laten gaan

De Bosnische voetbalbond NSBIH is niet gelukkig met het opstappen van bondscoach Blaz Sliskovic. Afgelopen woensdag nam Sliskovic ontslag na de 1-3 nederlaag in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Hongarije.

De NSBIH maakte maandag bekend dat ze de 47-jarige bondscoach niet zomaar willen laten gaan. "Wij steunen Sliskovic unaniem", aldus de bond in een persbericht. Afgelopen woensdag zei Sliskovic nog dat hij niet meer terug zou komen op zijn besluit, maar de Bosnische voetbalbond hoopt hem toch op andere gedachten te kunnen brengen.

Eerste SEGA Virtual Console games bekend

De eerste zeven SEGA games die je kan downloaden via de Virtual Console van de Wii zijn bekend. Het gaat om te titels Altered Beast, Ecco The Dolphin, Columns, Golden Axe, Ristar, Sonic the Hedgehog en Toe Jam & Earl.

Deze titels hebben allemaal een E for Everyone rating gekregen in de USA en de ESRB-site is ook de bron van dit bericht. In het verleden zijn meer games (zoals Grandia III) 'ontdekt' voor een USA release.

Nederlandse hockeyheren nipt langs Engeland

Dankzij een nipte 4-3 overwinning op Engeland, hebben de Nederlandse hockeyheren de hoop op een plaats in de halve finales van het wereldkampioenschap nog niet opgegeven.

Oranje moest gisteravond winnen om in het toernooi te blijven. Het ging echter mat van start, en liet zich afbluffen door de Engelsen. Oranje keek na een kwartier spelen al tegen een achterstand van 2-0 aan, door doelpunten van Tindall en Mantell (strafcorner).

Nederland gaf echter niet op, en dankzij treffers van De Nooijer en Ronald Brouwer kwam het op 2-2. Ook na rust begon Oranje sterk, waar het was Engeland, die via wederom Mantell, op een 3-2 voorsprong kwam. Zeven minuten voor tijd was het Taeke Taekema die via een strafcorner de stand weer gelijk bracht, en even later ook, via wederom een strafcorner, Nederland op een 4-3 voorsprong zette. Engeland probeerde nog wel aan te dringen, maar tevergeefs.

SGP-jongeren doen aangifte tegen Madonna

Icoon BinnenlandsDe SGP-jongerenorganisatie heeft gisteren aangifte gedaan bij de Officier van Justitie te Amsterdam tegen popdiva Madonna. De gereformeerde jongeren zijn boos over de door Madonna opgevoerde kruisigingscčne tijdens het optreden in de Amsterdam Arena. De aangifte is gebaseerd op de wetsartikelen 'strafbare godslastering' en 'belediging van een groep mensen vanwege hun godsdienst'.

De aangifte heeft volgens de SGPJ de ''adhesie'' gekregen van ruim vijftig organisaties, die voornamelijk zijn aangesloten bij het 'Platform Waarden en Normen'.

De SGP-jongeren zeggen de vrijheid van meningsuiting ''een groot goed'' te vinden. Maar ''deze vrijheid wordt het beste gewaarborgd door het respecteren van wettelijke grenzen.'' Volgens de SGPJ is de aangifte langdurig en grondig voorbereid en zeker geen louter politiek pamflet. ''Of en in hoeverre Justitie zich van haar taak als hoedster van het recht kwijt, kunnen wij pas na kennisname van de beslissing van het Openbaar Ministerie beoordelen.''

De Staatkundig Gereformeerde-jongeren vroegen vóór het concert van Madonna al om een verbod op de beruchte kruisigingsact. Minister Piet Hein Donner van Justitie zag echter geen enkele reden daartoe.



Godslastering of entertainment?

Met dank aan Diederick voor de submit.

Federer ook nummer één van 2006

Roger Federer heeft maandag te horen gekregen dat hij ook aan het eind van dit jaar de nummer één zal zijn van de wereldranglijst. Dat zal voor het derde achtereenvolgende jaar worden.

Doordat hij de US Open afgelopen zondag op zijn naam schreef, pakte de Zwitser zoveel punten dat hij door de concurrentie niet meer is in te halen, ook al zou hij de resterende maanden niet meer tennissen.

Gordon is Joling meer dan beu

Als het aan Gordon ligt, stoppen hij en Gerard Joling met het succesvolle Talpa-programma 'Joling & Gordon over de Vloer'. Dat zei de presentator maandagavond in het programma RTL Boulevard. Aanleiding is het feit dat Joling zich maandagochtend ziek meldde voor de eerste opnamedag van het nieuwe seizoen. ''Voor mij is het afgelopen, ik doe het niet meer'', zei Gordon.

''We zijn een halfjaar bezig geweest Gerard ervan te overtuigen dat het een succesvol programma is geweest. Gerard had zo zijn bedenkingen'', aldus Gordon. Volgens de presentator heeft Joling vrijdag aan verschillende mensen laten weten dat hij geen zin meer in het programma zou hebben.

Volgens een woordvoerder van Talpa is de televisiezender met de twee presentatoren in gesprek over voortzetting van het programma. ''Gordon en Joling hebben wel vaker ruzie gehad, ik kan niet bevestigen dat het programma na dit voorval van de baan is'', aldus de woordvoerder.

Met dank aan mkodde78 voor de submit.

Auto's met nieuwe truc opengebroken

PolitieCriminelen blijken een nieuwe nog onbekende techniek toe te passen voor het inbreken in auto's. In Stadskanaal is de afgelopen weken op die wijze in zo'n 30 auto's ingebroken. De elektrische deurvergrendeling werd geopend zonder de auto te beschadigen. De politie staat voor een raadsel en onderzoekt welk apparaatje de dieven hebben gebruikt.

De inbraken vonden plaats in auto's van diverse merken. De Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc) zegt bezorgd te zijn ''dat er kennelijk een apparaat is uitgevonden waarmee de elektrische vergrendeling van auto's kan worden geopend''.

Vrijende vleermuizen verhinderen toneelvoorstelling

De toneelvoorstellingen 'Bloedbanket' van Smeedwerk Locatie-Theater zijn geannuleerd vanwege vrijende vleermuizen. In het kader van de Nationale Fortenmaand zou het stuk vanaf 13 september worden opgevoerd op Fort Rijnauwen bij Utrecht.

Dit meldde het projectbureau Nieuwe Hollandse Waterlinie van Staatsbosbeheer gisteren. Uit een vleermuizenonderzoek door de Vereniging Zoogdierkunde en Zoogdierbescherming (VZZ) bleek dat de vleermuizen dit jaar vroeger dan verwacht hun paringsritueel uitvoeren. Staatsbosbeheer, de eigenaar van Fort Rijnauwen, vreest dat de opvoering van het toneelstuk een te groot risico vormt voor de vleermuizen.

Twintig jaar eis tegen Limburgse Hells Angels

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag in het hoger beroep tegen twaalf Nomads twintig jaar celstraf geëist. Volgens justitie hebben ze de moord op drie van hun clubgenoten op hun geweten. De Nomads waren een onderdeel van de Hells Angels. Vorig jaar werden ze tot zes jaar celstraf veroordeeld.

Justitie eiste twintig jaar gevangenisstraf als het gerechtshof moord bewezen acht. Mocht het hof alleen doodslag bewezen vinden, dan eist het OM vijftien jaar cel.

De moorden vonden plaats in februari 2004, in het toenmalige clubhuis van de Nomads in het Limbrugse Oirsbeek. Volgens het OM zijn de drie slachtoffers, onder wie de 'president' van de Nomads, tijdens een bijeenkomst in de vergaderruimte van het clubhuis doodgeschoten. Bij de moordpartij zijn drie verschillende vuurwapens gebruikt, die nooit zijn gevonden. De slachtoffers hadden diverse schotverwondingen.

Sporenmateriaal
De lijken van de drie vermoorde Nomads werden op 13 februari 2004, volgens het OM twee dagen na de moorden, gevonden in de Geleenbeek bij Echt. De Nomads hebben een bestelbus gehuurd om de stoffelijke overschotten daar te dumpen. Het OM beschikt over sporenmateriaal dat het gebruik van die bus voor dat lugubere doel zeer waarschijnlijk maakt.

Aanklager Tdlohreg betoogde maandag dat een eis van twintig jaar in plaats van levenslang gerechtvaardigd is omdat onopgehelderd is gebleven wie van de verdachte Nomads heeft geschoten. Ook is niet bewezen dat er echt een vooropgezet plan was om het drietal te liquideren, aldus Tdlohreg. Het OM vroeg vrijspraak voor twee verdachten omdat vast is komen te staan dat zij niet bij de 'moordvergadering' aanwezig zijn geweest.

De advocaten van de Nomads toonden zich maandag niet onder de indruk van het urenlange betoog van Tdlohreg en Van Zeben. Zij menen dat er onvoldoende bewijs is voor een veroordeling en zullen vrijspraak bepleiten. De advocaten krijgen vanaf 16 oktober het woord. De uitspraak van het hof wordt op 7 november verwacht.

2.5 miljoen PS3-consoles tegen het einde van dit jaar

Sony heeft bekend gemaakt dat ze verwachten in totaal 2.5 miljoen PS3-consoles te verschepen dit jaar. Bij de launch zullen er in de US 400.000 aanwezig zijn en in Japan 100.000. Voor het einde van het jaar zullen er nog 800.000 stuks verscheept worden naar de US en in Japan moet het totale aantal op 1.3 miljoen consoles komen.

Sony had eerder aangekondigd op vier miljoen consoles uit te komen dit kalender-jaar, maar dit aantal halen ze dus niet. Ze verwachten dat er 1.2 miljoen consoles per maand geproduceerd kunnen worden vanaf januari, omdat dan als het goed is de Blu-Ray productie op gang zal komen. Analisten zeggen dat Sony de beschikking zal hebben over 14 miljoen consoles in 2007.

De verdeling tussen de duurdere en goedkope versie van de PS3 zal 80/20 procent zijn, waarbij ze dus verwachten dat de meeste mensen voor de duurdere versie gaan.

Hiernaast werden ook de basis-plannen bekend gemaakt voor het online-gedeelte. Er zal audio, video en text-chat mogelijk zijn, downloadable content, user generated-content (de vraag is of je dus je eigen winkeltje kunt beginnen?) en surfen over het internet. Het downloaden van volledige games zal volgens Sony nog niet haalbaar zijn in de nabije toekomst door opslag-problemen en het niet overal beschikbaar zijn van snel internet.

Bush: Amerika zal Bin Laden vinden

De Amerikaanse president George Bush heeft maandag op de vijfde verjaardag van de aanslagen van 11 september 2001 gezworen Osama bin Laden te zullen oppakken. ''Amerika zal je vinden'', zei hij vanuit het Witte Huis in een een toespraak tot het Amerikaanse volk. Hij riep zijn landgenoten op tot eenheid en omschreef het gevecht tegen terrorisme als ''een strijd voor beschaving''.

Osama bin Laden en zijn netwerk al-Qaeda waren verantwoordelijk voor de aanslagen op het World Trade Center in New York en het Pentagon in Washington. Een derde gekaapt passagierstoestel stortte neer in Pennsylvania. Door de aanslagen kwamen bijna 3000 mensen om het leven. De Amerikanen jagen sindsdien op de leider van al-Qaeda. Bush zei dat het Amerikaanse leger hierin zal slagen ''hoe lang dit ook mag duren''.

Volgens de president is de strijd tegen het terrorisme een strijd voor de beschaving. ''Wij vechten om de manier van leven genoten in vrije staten te behouden.'' Volgens hem gaat het om ''de beslissende ideologische strijd van de 21e eeuw''. Hij waarschuwde de bevolking dat het conflict zich nog maar in een beginstadium bevindt.

Hij riep zijn landgenoten op om als een man achter deze strijd te gaan staan. ''De oorlog is nog niet over. Het winnen van deze oorlog vergt de vastberaden inspanningen van een vereende natie. Dus moeten we onze meningsverschillen opzij zetten en samenwerken om deze uitdaging van de geschiedenis aan te kunnen. We zullen onze vijanden verslaan.''

Meer details over Forza 2

De game staat op dit moment gepland voor ergens in 2007 en de exacte datum wordt tijdens de X06 (26 en 27 september) bekend gemaakt. Dat is dus nog even wachten maar enkele details zijn vandaag vrijgegeven.

- Het spel zal in de US 60 dollar gaan kosten.
- Na de launch van Forza 2 zal er snel downloadbare content komen in de vorm van een Drag Race mode.
- Deel twee draait nog meer om online gamen dan het eerste deel. Online zul je ook kunnen levellen en het geld dat je verdient moet je slim besteden.
- Door alleen online te spelen zul je ook auto's kunnen unlocken en onderdelen kunnen kopen. Via de offline-mode zul je wel speciale auto's kunnen unlocken, je kunt deze echter ook online ruilen met andere mensen.
- Er zal ongeveer 50-60 uur aan gameplay in het spel zitten.
- In de game zal het mogelijk zijn om je eigen online-shop op te zetten. In hoeverre je hiermee je eigen creaties aan je vrienden kunt verkopen, of alleen ruilen is nog niet bekend.

Todt: "Er was geen voorcontract met Kimi"

Jean Todt, de teambaas van Ferrari, heeft ontkent dat het Italiaanse raceteam een voorcontract had gesloten met Kimi Räikkönen. Na afloop van de Grand Prix van Italië werd bekend dat de Fin de opvolger van Michael Schumacher bij het team zal worden.

"Ik moest soms wel een beetje lachen om alle speculaties, maar we hebben maar één ondertekend contract. Er is nooit een voorcontract geweest", aldus de Fransman. "Het belangrijkste is dat Kimi voor ons gevoel een zeer sterke en zeer getalenteerde rijder is. Hij is erg toegewijd om de komende jaren voor Ferrari te rijden."

Todt ontkende ook dat de beslissing van Michael Schumacher om te stoppen, iets te maken zou hebben met de komst van de Fin. "Er zijn mensen die denken dat Michael dit besluit heeft genomen, omdat hij niet met Kimi wilde concurreren. Maar dat is echt een belachelijke gedachte. We gaan ons nu concentreren op het behalen van de titels. We hebben een goede auto, Bridgestone levert goed werk en het team is gemotiveerd om het kampioenschap te winnen."

Grotere letters in Dead Rising niet mogelijk via patch

In de game Dead Rising, waarvan je hier de review kunt lezen, heeft op sommige SD-tv's een probleem met de letters. De letters zijn soms te klein of te wazig om te lezen, waardoor het niet altijd duidelijk is wat er moet gebeuren.

Veel gamers hebben geklaagd bij Capcom en gevraagd of ze er iets aan konden doen. Er werd gedacht aan een eventuele patch, maar nu blijkt dat dit niet gaat gebeuren. Volgens Capcom moet er te veel tekst worden veranderd om alles leesbaarder te maken en dit past niet in een live-update. Mensen die de tekst niet kunnen lezen moeten blijkbaar of een nieuwe TV kopen, of de game spelen zonder aanwijzingen.

Le Roy nieuwe bondscoach Ghana

Claude Le Roy is de nieuwe bondscoach van Ghana. De voetbalbond van het Afrikaanse land heeft dit maandagavond bekendgemaakt. De Fransman is de opvolger van de Serviër Ratomir Dujkovic, die de 'Black Stars' naar de eindronde van het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland wist te leiden.

De 58-jarige Le Roy, die een tweejarig contract tekende, is geen onbekende van het Afrikaanse voetbal. Eerder had hij de nationale selecties van Kameroen, Senegal en de Democratische Republiek Congo onder zijn hoede.

Aragonés blijft aan als bondscoach

Luis Aragonés heeft toch besloten om aan te blijven als bondscoach van Spanje. Gisteren diende de Spanjaard zijn ontslag in, maar de Spaanse bond weigerde de ontslagaanvraag.

Een woordvoerder van de Spaanse voetbalbond zei dat men nog altijd het volste vertrouwen in de 68-jarige oefenmeester had. Aragonés kreeg twee dagen bedenktijd, maar had slechts een halve dag nodig om terug te komen op zijn besluit. "Ik heb er goed over nagedacht en heb toch maar besloten om aan te blijven", aldus Aragonés.

Afgelopen woensdag, na de 3-2 nederlaag van Spanje tegen Noord-Ierland in de EK-kwalificatiereeks, zinspeelde Aragonés ook al op zijn ontslag. De voorzitter van de Spaanse voetbalbond, Angel María Villar, zei toen ook al het volste vertrouwen in de bondscoach te hebben.

Ballen Beschermer

Goed nieuws voor de mannen onder ons, er is een geweldig nieuw product op de markt, ondanks dat ik tot de oudere jongeren behoor hoop ik er voorlopig nog geen gebruik van te hoeven maken, maar gewoon de gedachte dat iemand een oplossing heeft gevonden voor dit probleem\, echt geweldig

Ik ga nu een stuk geruster slapen, gekalmeerd door de gedachte dat wanneer ik oud en grijs ben en mijn ballen me op mijn knieen hangen dat ik naar de winkel kan gaan en vragen om The Nut Bra.

heelverhaal.nl verklapt het einde, maar niet het begin

Ow mčn, als je hier op gaat klikken dan ga je een paadje in dat je liever niet had willen inslaan. Maar je hebt maar één leven en je kan het niet overdoen. Je zult de hele dag een zeurderig gevoel houden: dat je weet dat het klopt, maar dat je het liever niet had willen weten. Dat je het niet helemaal weet, maar bijna wel, en dat je het toch liever helemaal niet wil. Klik niet. In godsnaam, ga door met je simpele leven. Ik heb maar 200 mensen nodig die het willen lezen, en waarom zou jij nou uitgerekend die taak op je moeten nemen?

Snurkende kinderen vaker bedplassers

Icoon ShockingSnurkende kinderen hebben een 3,5 keer hogere kans dat zij ook in de leeftijd van vijf tot veertien jaar nog in bed plassen, dan hun niet-snurkende leeftijdsgenoten. Dit blijkt uit wetenschappelijk onderzoek waarover het vakblad Urology berichtte in zijn meest recente nummer.

Volgens de wetenschappers produceren snurkende mensen 's nachts meer urine dan niet-snurkende mensen. Ook kunnen pogingen om te ademen door afgeknepen luchtwegen leiden tot verhoogde druk op de onderbuik die de kans op incontinentie vergroot.

Beruchte Braziliaanse politiekolonel vermoord

Icoon BuitenlandsDe beruchte Braziliaanse ex-politiekolonel Ubiratan Guimaraes (63) is zondag vermoord aangetroffen in zijn huis in Sao Paulo. Dit heeft de Braziliaanse politie maandag laten weten.

Guimaraes wordt verantwoordelijk gehouden voor de massaslachting van Carandiru in 1992. Bij een gevangenisopstand werden toen 111 ongewapende gevangenen doodgeschoten door agenten onder het commando van Guimaraes. Hij werd daarvoor in 2001 tot 632 jaar cel veroordeeld, maar dit jaar in hoger beroep vrijgesproken wegens een technische procedurefout.

Hij heeft geen enkele dag in de cel gezeten. Mensenrechtenorganisaties uitten felle kritiek op het verloop van de rechtszaak. De Braziliaanse politie heeft een reputatie schietgraag te zijn en soms vermeende criminelen zonder vorm van proces dood te schieten.

Guimaraes is doodgebloed nadat hij in zijn buik was geschoten. In zijn huis is niets gestolen. De man die in 1992 gevangenisdirecteur was in Carandiru, werd vorig jaar in Sao Paulo op straat doodgeschoten.

Luc Besson stopt met filmmaken

Icoon FilmDe Franse regisseur, producent en scenarist Luc Besson heeft maandag bekend gemaakt dat hij afscheid neemt van zijn carričre als filmmaker. De grote man achter onder andere Léon, Nikita, The Fifth Element en The Big Blue wil zich volledig gaan richten op sociale projecten, waaronder een stichting die jongeren in binnensteden probeert te helpen. Zijn tiende en laatste project, de animatiefilm Arthur and the Invisibles, gaat eind dit jaar in premičre.

Als kleine jongen reisde Besson de wereld rond met zijn ouders. Door hun werk als duikinstructeurs stond bijna elke dag in het teken van de wereld onder de waterspiegel. Besson wou marien-bioloog worden, maar door een auto-ongeluk kon hij lange tijd niet duiken en zag hij zich genoodzaakt een andere carričre te kiezen. Hij verhuisde naar Parijs, waar hij zich al snel realiseerde dat film voor hem dé creatieve uitlaatklep zou kunnen zijn.

Na een paar jaar in Amerika te hebben gewoond, keerde Besson terug naar Frankrijk en startte hij zijn eigen productiemaatschappij, Les Films de Loups, tegenwoordig Les Films de Dauphins geheten. Met de film The Big Blue maakte Besson in 1988 zijn internationale doorbraak. In 1994 verscheen de film die door velen als zijn beste wordt gezien: Léon. De film over een huurmoordenaar die een tienermeisje in bescherming neemt, lanceerde de carričre van de toen nog volkomen onbekende Natalie Portman.

Gaandeweg ging Besson zich steeds meer profileren als scriptschrijver en producent. Zo verschenen de afgelopen tien jaar letterlijk tientallen films waarin zijn invloed duidelijk zichtbaar is. Een klein overzicht: The Transporter, Taxi 1 t/m 3 (deel vier is in de maak), Kiss of the Dragon, Revolver, Bandidas en Unleashed.

De 47-jarige Besson is nu van mening dat het maken van films voor hem een afgesloten hoofdstuk is. "Mijn tien films zijn mijn kindjes en ik houd van ze. Het doet me goed dat ik deze 'cyclus' heb afgerond. Dat is nu klaar. Ik wil nu voor mijn medemens en de planeet gaan zorgen. Ik wil in de binnensteden werken, met het oog op het milieu. Ik wil jongeren in de binnensteden helpen."


Taxi, The Big Blue, Unleashed, Léon, The Fifth Element
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.