Dead Rising

In het winkelcentrum kun je bijna alles wat los en vast zit als wapen gebruiken. Zie je een plant? Pak \\\'m op en ros er zombies mee in elkaar! Een houten bankje? No problem! Oppakken en zombies aan de kant meppen!

<\/center>

Loop een muziekwinkel in en je kunt cd\\\'s als werpsterren gebruiken. In de sportwinkel grijp je een skateboard en in het fitness centrum maakt een halter vast wel korte metten met zombiehoofden. Elke winkel heeft legio potentieel wapentuig. In deze enorme hoeveelheid verschillende items ligt ook de kracht van het hele spel. Vrijwel alles is als item op één of andere manier te gebruiken. Een parasol of een winkelwagentje kan gebruikt worden om alle zombies weg te duwen, een grasmaaier verandert een zombie tot tachtig kilo vers gehakt en een kettingzaag wild om je heen zwaaien resulteert in vele afgehakte ledematen. Ook al heb je eigenlijk een missie te doen, het is veel leuker om doelloos op de vele duizenden zombies in te hakken.

Toch zit er ook een aardig verhaal in Dead Rising. Het is opgedeeld in zogenaamde cases waar je dan weer iemand beschermt of probeert mee te nemen. De gevestigde orde heeft je wel eens nodig en jij moet ook je scoop proberen te maken. Verder kun je zombies in de meest hilarische of enge momenten proberen te fotograferen om zoveel mogelijk punten te verzamelen. Met al die punten en effort kan Frank dan levellen en heeft hij meer moves en mogelijkheden tot zijn beschikking.

<\/center>

Niet alle overlevenden hebben het beste met je voor trouwens. Er zijn er bij die totaal gestoord raakten van al die zombies of juist het liefst schieten op alles wat beweegt en zelfverdediging als excuus gebruiken. Ze worden dan ook niet voor niets psycho\\\'s genoemd. Ook die kom je op zeer veel verschillende manieren tegen. Zo heb je bij de kermisattractie een geflipte clown rondlopen die graag jongleert met kettingzagen. In het park proberen drie ontsnapte gevangenen met behulp van een jeep plus machinegeweer je naar de eeuwige jachtvelden te sturen. Die sub-missies zijn vrij pittig.

Frank beweegt namelijk niet al te snel. Het lijkt zelfs alsof hij een beetje met één been sleept, waardoor zijn bewegingen vrij knullig en traag overkomen. De wapens zelf hebben ook een redelijk natuurgetrouw gewicht en kun je dus bijvoorbeeld een bankje of halter niet al te vlug om je heen laten zwaaien. En mocht je onverhoopt eens een keer mis slaan dan maakt Frank wel die volle beweging en hebben de zombies vrij kans om je aan te vallen. De zombies zijn dan niet snel, maar het zijn er wel veel! En als je dicht genoeg in de buurt bent doen ze een behoorlijk snelle aanval om je vast te grijpen en je tot lekker hapje te verorberen. Door flink de joystick heen en weer te rammen of de instructies op het scherm op te volgen kun je je zelf weer bevrijden.

<\/center>

Je health-blokjes breng je weer op peil door te eten en te drinken van het voedsel in het winkelcentrum. Bij de plaatstelijke eettentjes kun je diverse soorten voedsel vinden en zelfs het mixen van verschillende ingrediënten behoort tot de mogelijkheden. Na consumptie van sommige mixdrankjes kun je zo uit je mond stinken dat je er zombies mee kan doden. Hilariteit ten top!