Hardware: Joytech AV Center

Het probleem

Tegenwoordig zijn er een hoop apparaten die je op de tv kan aansluiten. Naast drie gameconsoles zijn er ook dvd-spelers, satellietontvangers en videorecorders. Te veel voor het aantal aansluitingen dat een gemiddelde tv heeft. Gelukkig zijn er een aantal oplossingen zoals de veelgebruikte scartboxen waarvan je er hier eentje ziet:

Deze scartbox geeft echter geen mooi beeld door; je RGB kabels voor je consoles hebben helemaal geen nut. Joytech heeft gelukkig de oplossing!

De oplossing

De Joytech AV Center is een soort scartbox deluxe en heeft naast scart-aansluitingen ook audio-aansluitingen. Op een AV Center kan je vier apparaten aansluiten. De aansluitmogelijkheden zijn; RGB-Scart, composiet, S-video, audio en optical out. Je sluit de AV Center aan via de meegeleverde 9V-adapter.

Wat zit er in de doos?

Naast de AV Center krijg je ook een afstandsbediening om het gewenste kanaal te kiezen. De afstandsbediening is super simpel (powerknop en een knop per kanaal) en wel extreem klein (let er goed op, hij is zo kwijt).

De meegeleverde kabels maken het mogelijk om je AV Center met de tv te verbinden. Je krijgt een scartkabel, een composietkabel (rood/wit/geel tulpjes) en een s-videokabel.

Is het de moeite?

Als de AV Center eenmaal aangesloten zit en je gaat gamen zie je een wereld van verschil (er vanuit gaande dat je alles met een RGB-kabel hebt aangesloten) en de vele aansluitmogelijkheden zijn een enorm pluspunt. De afstandsbediening is weliswaar klein, maar gewoon handig en simpel. Het enige minpunt is eigenlijk het formaat van het apparaat. Hij is ongeveer even groot als een flinke eerste generatie dvd-speler. Vergelijk het maar eens met een Xbox:

De Joytech AV Center krijgt van mij een dikke 9 en is onder andere verkrijgbaar bij de Free Record Shop voor 50 euro. Meer informatie vind je op de site van Joytech. Als je meer wilt weten over audio- en videokabels kun je de FAQ van het Games en Consoles forum even lezen.