Boek: Groen leven voor dummies

Op deze zwaar vervuilde planeet kan het natuurlijk geen kwaad om wat extra aandacht te schenken aan het milieu. Dat kan op veel verschillende manieren. Niet alleen door het gebruik van een spaarlamp en groene stroom, of zelfs het opwekken van je eigen windenergie. Nee, er zijn veel meer mogelijkheden om groen te leven. Let bijvoorbeeld op de schoonmaakmiddelen die je gebruikt en denk goed na over welk vervoermiddel je gebruikt voor bijvoorbeeld die ene leuke vakantie. En koop levensmiddelen die vallen onder een fairtrade merk zoals Max Havelaar, of welke afkomstig zijn van een biologische boerderij. Weet je niet waar je moet beginnen of heb je nog meer vragen? Lees dan Groen leven voor dummies.

De auteurs
Het boek Groen leven voor dummies is geschreven door Liz Barclay en Michael Grosvenor. Michael heeft naast deze dummie ook Sustainable living for dummies op zijn naam staan. Het is dus wel duidelijk dat hij verstand van het onderwerp heeft. Liz Barclay heeft daarnaast ook meegewerkt aan Starting and running a business, All in one for dummies. De vertaling naar het Nederlands is gedaan door Inge Soerjadi en de bewerking door Michiel Roscam Abbing.


Groen leven kun je op vele manieren in de praktijk brengen, dat wordt al snel duidelijk als je het boek ter hand neemt. Wel jammer is het feit dat vele methoden op hetzelfde neerkomen. Dit vertaalt zich vooral in herhaling en herhaling. Spoel het toilet niet door na een kleine boodschap als je alleen thuis bent, of vang het nog koude water op in een fles als je de warme kraan gebruikt. Maar tussen die herhalingen staan best veel bruikbare tips. Vul een lege ruimte in de vrieskist op met wat kranten, dat kost minder energie, en ga zo maar door. Maar de handige tips beperken zich niet tot het huishouden. Groene investeringen en tips over vakanties vullen het boek verder op. Maar ook verschillende brandstoffen en groene energie, met bijvoorbeeld zonnepanelen op je huis, komen aan bod. En wat vooral heel belangrijk is hierbij: de Nederlandse regelgeving komt zo veel mogelijk aan bod. Dat Nederlandse sausje is wel belangrijk, want voor een groot deel merk je toch dat het om een vertaling uit het Engels gaat.

Reviews voor Dummies
Geinteresseerd in meer Dummies? Deze week bespreken we elke dag een boek voor dummies. Ook is er een Quiz voor Dummies waarmee je een aantal leuke prijzen kunt winnen. Wees er wel snel bij want meedoen kan tot en met 1 juni.

Uitgever: Pearson Education ISBN: 9789043015400 Pagina's: 320
Waardering: