Gadget: Teufel Cage

Het is weer tijd voor een nieuwe koptelefoon van Teufel. Het ontbrak het assortiment van het Duitse audiobedrijf nog aan een professionele gaming headset, maar die tijd is nu voorbij met de release van de Teufel Cage. Speciaal voor degenen die naast muziek ook graag goede en flexibele audiomogelijkheden willen tijdens het gamen. De Cage werkt daarom naast de standaard muziekdragers ook op gameconsoles, laptop of pc en heeft enkele kenmerken die geheel nieuw zijn in de line-up van Teufel. 

Een van die kenmerken valt meteen al op aan het uiterlijk van de headset en dat is de externe microfoon. De microfoon kan je zowel aan de linker- als rechterschelp plaatsen en door de flexibele arm bijna alle kanten op bewegen. Door de schuimstof wordt het geluid van je ademhaling ook onderdrukt. Een tweede microfoon bevindt zich aan de buitenkant van de oorschelp. De microfoontjes onderdrukken omgevingsgeluiden en feedbacksounds zodat je stem helder wordt weergegeven. Wel is de plaatsing van de microfoonarm even wennen aangezien deze in je gezichtsveld zit vanwege de hoge plaatsing op de schelp. Echt storend is het niet, maar het duurt even voordat je eraan went.   
 
 
Andere externe kenmerken zijn de over-ear immersion capsules die zorgen voor een goede geluidsisolatie en zitten comfortabel. De druk is niet te hoog en je kan de koptelefoon redelijk lang opzetten zonder oververhitte oren te krijgen. De pasvorm is stapgewijs aan te passen en het geheel is opvouwbaar zodat de eenheid wat makkelijker op te bergen valt. Door het aluminium frame is het een vrij lichte (280 gram) maar robuuste en stoere gaming headset. De bediening is makkelijk door de toetsen op de schelp en het grote volumewiel aan de onderkant. Hierdoor kan je snel schakelen tussen jack of usb aansluiting, telefoongesprekken aannemen  of afwijzen, muten, pauzeren en het volume snel aanpassen. De jackkabel van 1.3 meter en de USB kabel van 3 meter zorgen voor voldoende lengte, maar de toevoeging van nog een kortere USB kabel voor bijvoorbeeld een laptop was handig geweest. Door de uitsparing in de koptelefoon is het inprikken van de micro-aansluiting soms wat lastig, echter zit deze daarna wel stevig vast en wordt de kans op het beschadigen kleiner. Door de beide aansluitingen kan je wel tegelijkertijd naar zowel muziek als je game-console luisteren. 
 
 
 
Binnen in de headset zit een geïntegreerde USB C-Media Xear geluidskaart en de 40-mm lineaire HD drivers zorgen voor gebalanceerde klanken. Die klanken zijn via de te downloaden Teufel Virtual 7.1 software naar eigen smaak in te stellen via onder andere de equalizer, surround opties, geluidsnormalisatie, dynamische weergave en een extra kick aan bass. Deze mogelijke instellingen zorgen voor een mooie beleving tijdens het gamen omdat je locaties van tegenstanders goed kan horen en plaatsen. Tevens kunnen ze ook je muziekgenot verhogen. Wel is het even zoeken naar de extra instellingen. De software is vrij eenvoudig, maar door via een rechtermuisknop op het Speaker icoon te klikken krijg je toegang tot de extra weergavemogelijkheden. Hetzelfde geldt voor het Microfoon icoontje, waardoor je noise cancelling kan activeren en je stem kan laten vervormen.
 
 
 
 
De Cage is een degelijke, comfortabele headset met goed geluid en extra luistergenot door de surround- en extra software-opties. De microfoon zorgt voor een prima geluid en de mogelijkheid om deze zowel links als rechts aan te sluiten is prettig. De koptelefoon is dan ook gewoonweg weer een mooie toevoeging aan het assortiment en vormt een prima alternatief voor degenen die goed geluid zoeken voor zowel gamen, skypen en muziekweergave.