Film: Mary

Eens in de zoveel tijd komt er een film langs met een cast waarvan je denkt: Hmmmmm, dat kon wel eens genieten worden. Zo'n gevoel had ik bij de vooraankondiging van de film Mary die vanaf donderdag 2 maart in de bioscoop te zien is. In de hoofdrollen drie van mijn favoriete acteurs, te weten: Juliette Binoche (Chocolat), Matthew Modine (Full Metal Jacket) en Forest Whitaker (The Crying Game, Ghost Dog).



Regisseur Abel Ferrara, die ons eerder wist te vermaken met King Of New York, heeft met Mary een film gemaakt over religie en over het maken van films. Tijdens het afgelopen filmfestival van Venetië won hij met deze film de Grote Prijs van de Jury. Op het filmfestival van Rotterdam eindigde het echter in de onderste regionen bij de verkiezing van de publieksprijs. Wie heeft naar mijn mening gelijk?

In het kort gaat de film over drie personen. Marie Palesi (Juliette Binoche) heeft Maria Magdalena vertolkt, maar kan niet loskomen van deze rol. Ze vertrekt naar Jerusalem op zoek naar haarzelf. Haar regisseur (Matthew Modine), die ook de rol van Jezus op zich heeft genomen in zijn eigen film omdat er geen betere kandidaat bestaat, probeert de film in Amerika te verkopen. Om dit te bewerkstelligen legt hij contact met de presentator (Forest Whitaker) van een televisieprogramma over geloof. Privé probeert deze talkshowhost middels geloof in het reine te komen met zijn eigen fouten.

De ingrediënten voor een goede film zijn dus daar. Helaas moet ik het publiek van Rotterdam gelijk geven. Wat een draak van een film. De acteurs doen hun werk naar behoren en het gebruik van echte theologen en geestelijken als gasten bij de talkshow is een leuk gegeven, maar de donkere beelden, de personages en het rommelige camerawerk irriteren mateloos. Na een kwartier had ik al de zaal uit willen lopen, maar tegen beter weten in hoopte ik dat het nog wat zou worden. Zonde van mijn tijd.


Label: Paradiso Releasedatum: 2 maart 2006 Kijkwijzer:
Waardering: STAY AWAY!!!!


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!