Interview en prijsvraag: Glennis Grace

Glennis is druk, maar wij hadden het geluk dat er tijdens een interviewdag een andere journalist uitviel. En zo hadden we zomaar ineens Glennis Grace aan de telefoon, die we de volgende vragen voorlegden:

Ken je FOK!?
Ik had er nog nooit van gehoord, ik heb er net even op zitten kijken voordat ik je belde maar het ziet er wel leuk uit.

Ben je vaak op internet te vinden, en zo ja, wat voor sites bezoek je?
Ik zit regelmatig op het internet, maar dan vooral op Google om mijn eigen naam in te typen en dan te kijken wat er allemaal naar boven komt drijven over mij. Ook kijk ik vaak op mijn eigen site, deze wordt onderhouden door andere mensen en ik ben altijd benieuwd naar de reacties van bezoekers.

Je gaat namens Nederland naar het Eurovisie Songfestival. Zou je, zoals Ellen ten Damme heeft gedaan, ook overwegen om namens een ander land deel te nemen?
Nee joh! Ik wil alleen voor mijn eigen land uitkomen!

Wat is het ergste dat je zou kunnen overkomen tijdens je optreden op het Eurovisie Songfestival?
Dat mijn stem zou overslaan of nog erger, dat ik zou vallen of struikelen als ik het podium op kom! Maar mocht dat mij overkomen dan doe ik net of het niet is gebeurd en dan ga ik gewoon weer vrolijk verder. Laten we het er maar niet over hebben, straks ga ik me er nog druk over maken...

Heb je zelf de inzendingen van de andere deelnemers al beluisterd? Wie worden je voornaamste concurrenten?
Ik heb nog niet naar zoveel andere deelnemers geluisterd, wel heb ik de liedjes van Malta en Griekenland beluisterd, dit zijn heel goede landen met heel goede songs. Dat zijn toch wel twee van mijn grootste 'concurrenten'.

Tenslotte: we houden op FOK! van 4 tot en met 10 april een Nederlandse week. Wat is voor jou typisch Nederlands?
Eh... hmm... Kaas is eigenlijk het eerste wat in mij opkomt... Oh! Ja en nog één, luidruchtig! Jullie hollanders kunnen zo luidruchtig zijn!!

Hoe zit het met Glennis' kansen op het Songfestival? In de peilingen doet ze het niet slecht, maar dit is niet altijd een garantie gebleken voor succes. Daarnaast kan Nederland niet rekenen op de steun van veel buurlanden, zoals bijvoorbeeld in het oostelijke deel van Europa wel gebeurt. Ik denk persoonlijk dat veel zal afhangen van het optreden dat ze die avond weggeeft. Spettert ze van het podium af, gebruikt ze alle mogelijkheden die het liedje haar biedt, dan zou het zomaar eens goed kunnen komen. Op 19 mei is de halve finale, 21 mei volgt de finale. We zullen zien!



Op 11 april verschijnt Glennis' nieuwe album, met daarop natuurlijk haar Songfestival single 'My impossible dream'. Wil jij hier kans op maken? Mail ons dan voor 11 april het antwoord op de volgende vraag:
In welke stad vindt het Eurovisie Songfestival 2005 plaats?

Zet in het mailtje je username, echte naam en je adres, zodat we weten waar de prijs naar toe mag als je de winnaar bent. Zet in de subjectregel 'prijsvraag Glennis Grace'.



Meer informatie over Glennis Grace is te vinden op www.glennisgrace.com.