DVD: The Lion King 3 - Hakuna Matata

De schijf met extra's is onderverdeeld in een stuk bonusmateriaal en een stuk met spelletjes.

Timon als babyHet bonusmateriaal begint met Timon: Het verhaal achter de legende. Dit is een kort filmpje waarbij de geboorte en jeugd van Timon centraal staan. Een beetje vreemde keuze van Disney is hier dat er geen ondertiteling gekozen kan worden voor de talen waarin ook een nasynchronisatie beschikbaar is. Engels gesproken met Nederlandse onertiteling is dus bijvoorbeeld niet mogelijk. Je bent in dat geval aangewezen op de nagesynchroniseerde versie, of de Engelse versie.

The making of is een korte achter de schermen documentaire, met commentaar van de producer, regisseur en tekenaars. Echt veel interessants komt er echter niet voorbij in de 11 minuten die dit stukje duurt.

Het bonusmateriaal wordt afgesloten met de muziekvideo "Grazing in the grass", uitgevoerd door Raven.

Zoals gezegd bevat de disk met extra's ook nog een aantal spellen en activiteiten die met behulp van de DVD speler te bedienen zijn:

Virtuele safari is een grappig filmpje waarbij Timon en Pumbaa je meenemen in een door hun gebouwde safari-tour door het land van de leeuwenkoning. Uiteraard gaat er van alles mis, en kom je op heel andere plaatsen terecht.

In Rafiki's raadsel speel je een spelletje balletje-balletje tegen Rafiki. Jong geleerd is oud gedaan zullen we maar zeggen.

Wie is wie grijpt terug naar de opzet van de film, waarbij Timon en Pumbaa in silhouet te zien zijn voor een bioscoopscherm. De bedoeling is hier om diverse Disney-figuren te herkennen aan hun silhouet.