DVD Review: Pirates of the Caribbean



Pirates of the Caribbean - The curse of the Black Pearl was een enorm kassucces voor Disney in 2003. Het valt dan ook te verwachten dat de film een waardige DVD behandeling krijgt, en de volgepakte dubbel DVD belooft veel goeds.

De eerste schijf bevat de film. Het beeldformaat is 2.35:1 anamorph, en is uitstekend qua helderheid, scherpte en contrast. Voor het geluid kan gekozen worden tussen Dolby Digital 5.1 en DTS 5.1. Zoals tegenwoordig bij Disney-producties gebruikelijk is heeft de DVD een THX certificering gekregen.

Naast de normale geluidssporen kan er uit maar liefst 3 audio commentaren gekozen worden. De eerste is van regisseur Gore Verbinski en Johnny Depp. De tweede commentaartrack beslaat slechts 28 losse scènes, zeventien daarvan worden ingesproken door Keira Knightley en Jack Davenport. De overige elf scènes zijn voorzien van commentaar door Jerry Bruckheimer. De derde commentaartrack is verzorgd door de screenwriters Stuart Beattie, Ted Elliot, Terry Rossio en Jay Wolpert. Deze beslaat de hele film, net als de track met Verbinski en Depp.

Een minpuntje aan deze DVD is de irritante eigenschap die Disney heeft om bij het starten van een DVD niet meteen het hoofdmenu te tonen, maar te starten met één of meerdere trailers. Gelukkig heeft Disney al wel iets geleerd van eerdere kritiek en is dit over te slaan met een druk op de menu-knop.

Verder bevat de DVD een gedeelte van de DVD-ROM inhoud, maar daarover later meer.

De review van de film stond al eerder op Fok, en die kun je hier vinden.