DVD Review: Pirates of the Caribbean

Ook deze DVD bevat een aantal easter eggs, al zou, gezien de context van de film, 'Hidden treasures' een betere omschrijving zijn.

De eerste is te vinden in het Fly on the set menu. Een tand van de piraat is hier te selecteren, en levert een time-lapse opname op van het bouwen van de grot waar het laatste gevecht in de film plaatsvindt.

De tweede zit in het menu van de Below deck feature, en kun je vinden door het doodshoofd op het medaillon te selecteren. Hier zie je een stuk CGI in een vroeg stadium van de ontwikkeling van de zeeslag.

De derde zit binnen dezelfde feature. Kies nu voor de scene-index, en ga dan naar de tweede pagina van de scene-index. Ga naar Pirate Ships en van daaruit naar links. Dit selecteert de ring aan de hand. Hierachter zit de Japanse trailer voor de film verstopt.

In het menu van de Moonlight Serenade scene progression feature vind je door de tand van het skelet te selecteren een interview met Keith Richards, de rock-legende waar Depp zijn invulling van het character voor Jack Sparrow op gebaseerd heeft.

Noot: Deze easter eggs staan als zodanig op de UK versie van de DVD. Of ze ook de Nederlandse release halen was op het moment van plaatsen nog niet bekend.