DVD Review: Kane Live in Rotterdam

Over de registratie van het concert van mijn kant niets dan lof. Natuurlijk kun je het kijken van een concert op DVD niet vergelijken met het meemaken van een concert in het echt, maar in dit geval is de sfeer heel goed neergezet, en heb je als kijker echt het gevoel dat je weer "in" het concert zit. Leuk is natuurlijk dat je met de DVD veel dichter op het podium zit, en dus ook beter kan zien wat zich daar afspeelt.

Omdat op de DVD eigenlijk bijna alle bekendere (en soms ook onbekende) nummers voorbijkomen, is deze ook heel geschikt om gewoon aan te zetten als je eigenlijk wat anders aan het doen bent, maar graag wat achtergrondmuziek wil.



De Extra's zijn leuk, maar echt heel erg enthousiast kan ik er ook weer niet van worden. De internetlinks had ik zelf ook wel kunnen verzinnen, en vallen bij mij echt niet onder de categorie "extra".

De Backstage film vind ik erg leuk om te zien, het neemt je mee naar plekken waar je normaal niet zou komen, en je ziet hoe het de band vergaat zodra zij het podium verlaten. Eigenlijk een hele simpele, maar daardoor hele leuke extra, met name voor echte Kane-fans.

Live in the Living is leuk verzonnen, maar wat houterig uitgevoerd. De bandleden zitten zelf niet helemaal op hun gemak in de kunstmatige huiskamer, zo lijkt het, wat je als kijker soms een beetje het gevoel geeft naar iets te zitten kijken wat je eigenlijk helemaal niet zou mogen zien. Natuurlijk is het leuk om te horen hoe zij zelf het concert beleefd hebben, maar zelfs ik, als toch wel grote Kane-liefhebber, voel me wat ongemakkelijk bij het kijken.

Toch moet ik over het algeheel zeggen dat ik de DVD erg goed vind, de concertregistratie is erg uitgebreid en de beelden zijn goed gekozen. De extra's hadden beter gekund, maar zijn voor de echte fan wel erg leuk om te hebben.

Met dank aan BMG en Michael Kenis voor de foto's, afkomstig van Kane Fansite.