CD Review: Insane Clown Posse - The Wraith / Shangri-La

Vooraf wil ik een ding zeggen, ik ben geen Juggalo. Juggalo's zijn die-hard ICP fans die zich met soortgelijke schmink naar optredens begeven om daar met Faygo (een of andere goedkope frisdrank) te worden bespoten. Ik luister ICP voor de lol. Goeie muziek zou ik het niet willen noemen, dit is puur whacke shit en ik kan daar wel om lachen.



Wat dat betreft stelt The Wraith niet teleur. Iedereen wordt uitgescholden, alles suckt en is fuck, moord en doodslag zijn aan de orde van de dag; sex, drugs en homies zijn zo'n beetje het enige wat telt. Het vocabulair van "J" en "Shaggs" is vooral rijk aan scheldwoorden en er wordt zeker geen blad voor de mond genomen.

De muziekstijl varieert van stevige gitaren tot dope beats waar de heren overheen rappen/schreeuwen/proberen te zingen. De nadruk lijkt op dit album weer wat meer richting gitaren te liggen.

The Staleness is wat mij betreft een van de betere (leukere) nummers op de CD. Niet te veel gitaren en hele foute lyrics :

"Let me see your throat thing there buddy, I'ma chop it, see the idea is to make you die - (Stop it) I don't know why but your heart beat offends me, I need to cut you off at the wind pipe desperately, (Like, how about cuttin' your own neck?) - I did, seventeen times, why you think I talk like this?"

Er is inmiddels al veel gezegd en geschreven over The Wraith en niet iedereen is even enthousiast. In The Unveiling wordt namelijk duidelijk gemaakt waar het allemaal om gaat op alle zes de Cards : God. Deze idiote clowns, die het over niks anders hebben dan 'killing bitches' en 'fucking hoes', brengen ons een blijde boodschap. Onwaarschijnlijk ? In dit nummer worden Juggalo's eigenlijk voor gek verklaard (ik blij dat ik geen Juggalo ben). "We`re not sorry if we tricked you!", iedereen is voorgelogen en het interesseert ze eigenlijk niets. Sommige fans vonden deze 'unveiling' dan ook niet zo leuk.

Maar eigenlijk doen ze wat ze al de hele tijd deden, ze maken zichzelf belachelijk. Je kunt ICP dan ook niet serieus nemen, het is entertainment. Ze schminken zichzelf als clown en snijden hun eigen keel open ? Daar moet je om lachen of niet, maar je moet het zeker niet serieus nemen.