Party: Qontact

Op het moment dat ik binnen kwam was Misja net bezig zijn set af te ronden. De laatste paar tonen van zijn set klonken lekker en ik had eigenlijk al meteen spijt dat ik niet eerder naar Amsterdam was gegaan. Gelukkig was ik wel op tijd voor het begin van Ferry Corsten, en dat was dan ook eigenlijk mijn doel.
Ferry begon om precies 23.00 zonder enige uitloop. De set begon wat soft maar wel lekker om de avond mee te beginnen. Rond 23.30 begon Ferry goed los te komen, en het duurde ook niet echt lang voordat hij "Right of way" instartte. Meteen kwamen de lasers ook tevoorschijn, die had ik nog niet eerder gezien maar goed ik was dan ook nog niet zo heel lang binnen. De zaal begon steeds voller te worden en de sfeer steeds beter. Zelf kreeg ik een behoorlijke flashback naar Ferry Corsten Solo van vorig jaar. De set werd steeds beter en de echte Ferry-sound kwam tevoorschijn. De tijd vloog voorbij, maar dat is altijd zo als je het naar je zin hebt. Ferry sloot zijn set af met "Rock Your Body, Rock!" Hij had het niet beter af kunnen sluiten want het hele publiek ging uit zijn dak, een perfecte ondergrond voor de start van Marco V.
Marco V, de man met het naar mijn mening het beste mix-album op dit moment, Combi:nations. Het was voor mij alweer een tijdje geleden dat ik hem live heb horen draaien. Hij begon zijn set zeer lekker en begon er meteen een goede beat in te draaien. Het merendeel van zijn set was de echte Marco V-stijl. Helaas leek het af en toe of hij er even flink naast zat, of hij vond het gewoon leuk om even raar wat platen te mixen. Bij mij kwam het in ieder geval over als een foutje. Marco draaide onder andere: "Praiseworthy Tunes", maar ook zijn eigen nummers zoals: "Echnalava" en "C:\Del.mp3". Al met al een lekkere set van Marco en stilstaan was dan ook zeker geen optie. Dumonde nam het van Marco V over, het Duitse duo nam de set van Marco over en werd voorgesteld aan het publiek. De heren begonnen meteen met "Love Comes Again". Een super goede plaat om je set mee te openen, het publiek was het daar ook zeker mee eens, aangezien alle handen de lucht in gingen. Zelf had ik nog nooit dit duo horen draaien, en ik ben zeker niet teleurgesteld.
Igor S kwam na Dumonde. Zelf had ik nog helemaal nooit wat gehoord van deze Duitser, zijn verschijning had iets weg van een hippie. In het begin van zijn set vond ik het nogal eentonig worden en ben de zaal uit gegaan. Dat kwam eigenlijk best goed uit aangezien ik echt even wat moest eten en even moest zitten. Tegen het einde van zijn set kwam ik terug de zaal in en stonden Bas en Ram al te wachten tot ze mochten. Had die twee jongens alsjeblieft de draai-tijd van Igor S gegeven. Mijn god, tijd om stil te staan op de set van Bas en Ram was er dus echt niet. De heren draaiden werkelijk het dak van het gebouw af. Het werd ook weer wat drukker in de zaal. Het leek ook wel of het geluid iets harder werd gezet. Mijn benen wilden allang niet meer, maar op één of andere manier kon niemand stil blijven staan. Om mij heen zag ik iedereen uitbundig dansen, op een enkeling na die aan het hek stond te hangen. De nacht zat er bijna op, de tijd was voorbij gevlogen en er kwam nog maar één DJ na Bas en Ram.
Juist, en dat was Marcel Woods, voor mij The king of Hardtrance. Normaal loopt zo rond 06.00 uur de zaal al aardig leeg maar dat was zeker niet het geval. In de set van Marcel Woods kwamen veel nummers tevoorschijn die ook op de ID&T Hardtrance 4 stonden. Niet heel erg verbazend aangezien Marcel die gemixt heeft. Zo rond half 7 trok ik het echt niet meer, ik had geen gevoel meer in mijn benen en mijn rug wilde me ook niet meer overeind houden. Tijd dus om naar de auto te gaan.

Conclusie
Vorig jaar ging ik voor het eerst naar Qontact toe, dat toen nog op 2 plaatsen werd gehouden. Dit jaar alleen in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Waarschijnlijk niet zo heel raar omdat dezelfde organistatie deze nacht ook nog een ander feest had in Amsterdam. Al was Qontact niet uitverkocht, het mocht zeker de pret niet drukken, het had zelfs nog een aantal voordelen.
Zo hoefde je niet erg lang te wachten bij de bar en WC's, had je alle ruimte om te dansen in de zaal en waren er zelfs geen rijen bij de jassen.
De sfeer op Qontact was perfect, leuke mensen goede aankleding en een geweldige line-up. Het geluid kan ik kort en krachtig over zijn, het is namelijk altijd goed in de Heineken Music Hall. Qontact krijgt van mij een 9. En voor volgend jaar weet ik waar ik weer heen ga met koninginnenacht.