Game Review : Serious Sam 2 - TSE

Gameplay


Helaas, hier laat Croteam ons vallen. Doordat er zo veel tijd is besteed aan de engine en het spel is de single-player verhaal lijn er bij ingeschoten. Hoewel de levels en dungeons adembenemend zijn, ben je constant bezig met schieten. Lopen, deur openen, schieten. Sleutel pakken, deur door, schieten. En zo 3 werelddelen lang. Erg jammer.


Maar, niet getreurt, natuurlijk liet Croteam ons niet helemaal in de steek. Onderweg kunnen we de nodige porsies humor en lol verwachten. Zo kom je onderweg de "Secret Incredible Shrinking Snowman" tegen, struikel je haast over een schilderij van het team, en probeert een miniscule duivel je uit een raam te gooien. Ook de locaties zijn zeker de moeite waard.

Gameplay - Multiplayer

Niet erg uitgebreid, maar erg leuk. Het spel kent drie types, Fragmatch, Scorematch en Coorperative.


Fragmatch lijkt me duidelijk. Gewoon schieten op alles dat beweegt en verder niet zeuren. Mooie levels, met veel actie. Het heeft wat weg van Quake 3.
Scorematch is ongeveer hetzelfde, maar in dit geval moet je punten verdienen, in plaats van alleen maar tegenstanders neerschieten. Het maakt het spel wat tactischer en spannender.
Coorperative is ook errug leuk. Met z'n 2en, of met nog meer mensen levels uit het spel spelen. Vergist je niet, het wordt zeker niet makkelijker. Meer monsters, en meer respawns. En natuurlijk lag.