Game Review : C&C Renegade

De installatie gaat zoals we gewend zijn. Naadloos gaat een introductie filmpje over naar het echte werk. We vullen de key in, en het kopiëren begint, terwijl ons wordt verteld over de te komen soldaatjes en wapens. Als de installatie klaar is (wat nog verrassend snel ging), start ik uiteraard onmiddellijk het spel .

Gelijk springt me een erg mooi introfilmpje tegemoet. De logo's van EA Sports en Westwood komen voorbij. Daarna een kort intro filmpje over Havoc, jij dus, en het menu spring tevoorschijn. Uiteraard volledig bewegend en 3D.

Verhaal

Het verhaal is bekend onder de echte fans. De GDI en de NOD strijden nog steeds om Tiberium, het dure buitenaardse goedje. Het spel speelt in dezelfde tijd als C&C, en een van de missies is zelfs een bestaande C&C missie, maar nu in first-person! Renegade wordt volledig aan de kant van de GDI gespeeld. Je kan dus niet meer als NOD soldaatje rondlopen .

In het spel neem je de rol over van Capt. Havoc, een veteraan bij de GDI. Hij is een commando, en samen met zijn team vocht hij tegen de NOD. Dit team zal je onderweg nog een paar keer tegenkomen.