De toupet is weer terug van weggeweest, zou jij er een dragen?

De toupet werd lang gezien als een haarstukje voor wanhopige oude mannen, waar vaak lacherig over werd gedaan. Maar de laatste jaren is de toupet bezig met een comeback ook bij jongere mannen. Zou jij een toupet dragen?

Kaal worden, toupet de oplossing? (@Freepik)
Kaal worden, toupet de oplossing? (@Freepik)

Dunner haar, hoge inhammen of een kaler wordende kruin is een nachtmerrie voor velen. Hoewel shampoo's en supplementen een weelderige haardos beloven kunnen ze het proces dat iemand kaal wordt niet beïnvloeden. Een toupet kan een oplossing bieden om beginnende kaalheid te camoufleren. 

Ook haartransplantaties zijn een mogelijkheid, maar laten een wisselend succes zien. Bovendien blijft de haargrens zich terugtrekken, waardoor een vervolgoperatie nodig kan zijn. Het tatoeëren van haarstoppels op kalende plekken wordt ook gezien als oplossing bij een terugtrekkende haargrens, maar ook hier geldt dat de tatouages bijgehouden moeten worden. 

Veel mannen beginnen kaal te worden in hun twintiger jaren, maar het duurt gemiddeld zo'n 15-25 jaar om helemaal kaal te worden. Hoe meer mensen in de familie kaal zijn, hoe groter is de kans groter dat iemand kaal wordt.

De helft van de vijftigers is redelijk kaal. Toch kunnen sommige mannen in minder dan 5 jaar kaal worden. Het is niet te voorspellen hoe lang het duurt voordat iemand helemaal kaal zal zijn.

1064 stemmen , laatste: 30-03-2024, 22:33