Moet het parkeren van SUV's ook bij ons 3x duurder worden?

Via een referendum in Parijs is beslist dat zware auto's zoals een SUV voortaan een driedubbel parkeertarief moeten betalen. Dit vanwege het milieu en de ruimte die deze bakbeesten innemen in de stad. Moet het parkeren van zware auto's bij ons ook 3 x duurder worden?

Auto parkeren  (@ Pixabay)
Auto parkeren (@ Pixabay)

Volgens de Parijse burgemeester Hidalgo zorgen de grotere auto's voor meer milieuvervuiling, nemen ze veel veel openbare ruimte in beslag en brengen ze de verkeersveiligheid in gevaar.

De nieuwe regeling zou alleen van toepassing moeten zijn op bezoekers van Parijs. Bewoners zouden worden uitgesloten van de hoge parkeertarieven, evenals handelaars en bezorgdiensten.

Het duurdere tarief zou moeten gelden voor verbrandingsmotor- en hybridemodellen vanaf 1600 kg en elektrische modellen vanaf 2000 kg. De regeling geldt niet voor privéparkeergarages.

De parkeertarieven voor SUV's en andere zware auto's zoals bestelauto's en grote limousines in het centrum worden tarieven verhoogd van zes naar 18 euro per uur. In de overige negen districten in Parijs gaat het tarief omhoog van vier naar twaalf euro.

Hoe langer men de auto parkeert, hoe hoger het uurtarief wordt. Voor de maximale duur van zes uur parkeren is men maximaal 225 euro verschuldigd.

969 stemmen , laatste: 18-02-2024, 22:15