'Plaats nieuwe woonwagens tussen normale huizen'

Volgens een nieuw gepubliceerd plan van de gemeente Lelystad, moeten nieuwe woonwagens zoveel mogelijk tussen 'gewone' huizen worden geplaatst, om zo de bewoners meer te verbinden met de rest van de samenleving.

Op dit moment zijn er acht woonwagens in Lelystad op industrieterrein Noordersluis. Twee jaar geleden wees een onderzoek uit dat dat er veel te weinig zijn om aan de vraag te voldoen. Uit een peiling blijkt dat er 27 bewoners zijn die graag in aanmerking willen komen voor een woonwagenplek.

Band met Lelystad
Een eventuele nieuwe locatie moet ook aan andere voorwaarden voldoen. Zo moet er plaats zijn voor acht tot twintig woonwagens en moeten die vooral bewoond gaan worden door mensen met een familieband. Ook moeten de bewoners een economische of maatschappelijke band met Lelystad hebben. Het is niet de bedoeling dat de plekken bewoond gaan worden door mensen van buiten de stad.

Waar de nieuwe woonwagens precies moeten komen, beslist de gemeenteraad op een later moment. Ook moet dan duidelijk worden hoeveel extra plekken er precies komen. Voor het aanwijzen van een nieuwe locatie vindt altijd een participatietraject plaats, laat de gemeente weten.