Betaalde Trump voor valse getuigenis over Hunter Biden?

Wat een toeval. Een Amerikaans bedrijf dat de nu in staat van beschuldiging gestelde FBI informant Alexander Smirnov in 2020 betaalde is verbonden met een Brits bedrijf dat eigendom is van Trump zakenpartners in Dubai, volgens bedrijfsdossiers en rechtbankstukken.

Smirnov wordt beschuldigd tegen de FBI te hebben gelogen over Hunter Biden en zijn vader, president Joe Biden. Hij heeft beweerd dat ze betrokken waren bij een omkoopregeling met leidinggevenden van het Oekraïense energiebedrijf Burisma. Smirnovs verklaringen aan de FBI, beginnend in 2020, waarvan federale aanklagers nu zeggen dat het verzinsels zijn, dienden als een belangrijke rechtvaardiging voor het House impeachment onderzoek naar de Bidens.

In 2020 werd Smirnov $600.000 betaald door een bedrijf genaamd Economic Transformation Technologies (ETT), zeiden aanklagers. Datzelfde jaar begon Smirnov met zijn leugens over de Bidens, volgens de aanklacht.

De CEO van ETT is de Amerikaan Christopher Condon, die ook een van de drie aandeelhouders is van ETT Investment Holding Limited in Londen. Andere aandeelhouders in het Verenigd Koninkrijk zijn de Pakistaanse Amerikaanse investeerder Shahal Khan en Farooq Arjomand, een voormalig voorzitter en huidig bestuurslid van Damac Properties in Dubai die ook als adviseur vermeld staat op de Amerikaanse website van ETT.

Vorige maand werd Smirnov beschuldigd van het liegen tegen de FBI en wordt sindsdien vastgehouden zonder borgtocht. Aanklagers voerden aan dat hij een vluchtgevaarlijk is vanwege zijn contacten met Russische functionarissen in het Midden-Oosten en zijn toegang tot miljoenen dollars.

In de aanklacht van Smirnov wordt beweerd dat de beweringen in een document, bekend als een 1023, en andere verklaringen aan zijn FBI-handler vanaf 2020 tot december 2023 feitelijk onmogelijk waren.

Condon, Arjomand en Khan registreerden ETT Investment Holding Limited in het Verenigd Koninkrijk op 6 maart 2020. Khan, een investeerder die het Plaza hotel in 2018 kocht, en Arjomand hebben banden met Donald Trump via Trump-medewerkers en Damac, een grote ontwikkelaar uit het Midden-Oosten die al tien jaar samenwerkt met Trump. Arjomand, Khan en Condon bezaten respectievelijk 34%, 33% en 33% van ETT Investment Holding Limited, volgens Britse bedrijfsarchieven. Er is geen andere informatie over het Britse bedrijf beschikbaar.