Kind wurgt meerdere konijnen en cavia's op kinderboerderij

Op een kinderboerderij in Hoek van Holland heeft een jong kind eerder deze week meerdere dieren gedood. Lokale media melden dat de jongen minstens zeven konijnen en twee cavia's gewurgd heeft. Zo meldt RTLNieuws.

De politie bevestigt een incident op de kinderboerderij, maar vanwege de leeftijd van de jongen willen ze geen details delen over wat er exact is gebeurd. "Het betreft een basisschoolkind dat na het incident begeleiding zal krijgen," aldus een politiewoordvoerder. De leeftijd van de jongen wordt niet vrijgegeven door de politie.

De jongen bezocht de kinderboerderij vaker, altijd onder toezicht. Deze keer was dat niet zo en ging het mis.

Het moorden zou afgelopen maandag rond 16.00 uur hebben plaatsgevonden op de toen onbewaakte kinderboerderij. De jongen zou zeven tot negen konijnen en twee cavia's gewurgd hebben. De jongen werd op heterdaad betrapt, en toonde geen emotie volgens de eigenaar van de kinderboerderij. De jongen vertelde dat een aantal konijnen nog in leven waren omdat hij ze niet te pakken kon krijgen. De politie en de ouders van het jongetje waren na de ontdekking snel ter plaatse. De jongen gaat een zorgtraject in.

Aangezien de jongen jonger is dan twaalf jaar, kan hij niet strafrechtelijk worden vervolgd.