Man (78) overleden na 70 jaar in ijzeren long te hebben geleefd

Paul Alexander, een Amerikaanse man die meer dan zeventig jaar in een ijzeren long heeft geleefd, is maandag op 78-jarige leeftijd overleden. Alexander, die online ook wel bekend stond als ‘Iron Lung Man’, bracht de laatste zeventig jaar van zijn leven door in een ijzeren long nadat hij in de jaren vijftig als kind polio had opgelopen.

Bij de inwoner van Dallas, Texas werd polio vastgesteld toen hij zes jaar oud was en hierdoor raakte hij vanaf zijn nek verlamd, waardoor hij niet meer zelfstandig kon ademen. Ondanks dat hij beperkt was tot een ijzeren long van 600 pond, was Alexander een doorzetter met levenslust. Hij behaalde zijn diploma rechten, slaagde voor de balie om advocaat te worden en schreef een boek vanuit zijn ijzeren long.

Alexander heeft op een gegeven moment wel een beetje zelfstandig leren ademen, daardoor kon hij af en toe korte periodes de ijzeren long uit. Daardoor was hij in staat om een restaurant te bezoeken, maar ook naar de rechtbank te gaan om z'n clienten te verdedigen.