F1: Verstappen grijpt poleposition in Saudi-Arabië

Max Verstappen heeft de poleposition gegrepen voor de Grand Prix van Saudi-Abrabië. De Nederlander reed in de kwalificatie naar een tijd van 1.27,472 waarmee hij ruim sneller was dan Charles Leclerc en Sergio Perez.

Het eerste deel van de kwalificatie in Jeddah werd onder steeds beter wordende omstandigheden verreden. Dit betekende dat de tijden steeds sneller en sneller werden. De monteurs bij Sauber deden hun uiterste best om de in de derde vrije training gecrashte Guanyu Zhou de baan op te krijgen. Het team slaagde hierin, maar Zhou kwam een paar seconden tekort om een ronde te kunnen rijden. Ook teamgenoot Valtteri Bottas, Esteban Ocon, Pierre Gasly en Logan Sargeant konden uitstappen.

In Q2 veroorzaakte Nico Hülkenberg al na een paar minuten een rode vlag omdat de Ferrarimotor van zijn Haas er mee op hield. Na de herstart werden de tijden rap beter en was het voor Oliver Bearman, de vervanger van de zieke Carlos Sainz een strijd om de top tien te halen. De Ferraricoureur strandde uiteindelijk op 36 duizendste. Ook Alexander Albon, Kevin Magnussen en Daniel Ricciardo waren klaar.

Verstappen ging er in het laatste deel goed voor zitten en zette met een 1.27,472 meteen de toon, ruim voor Perez en Fernando Alonso. In de tweede run verbeterde Verstappen zich niet, maar wist Leclerc nog wel de tweede positie van Perez af te snoepen. Alonso moest genoegen nemen met plek vier, voor Oscar Piastri, Lando Norris, George Russell. Lewis Hamilton, Yuki Tsunoda en Lance Stroll.