Politie gaat het water op om sokken met drugs op te vissen

Een bijzondere vangst voor de Amsterdamse politie afgelopen zaterdag: sokken met daarin 11 wikkels, 23 kleine flesjes met vermoedelijk cocaïne, 18 zakjes met vermoedelijk speed, ketamine en 3MMC en mogelijk 49 xtc-pillen. "Jammer voor de dealer, deze zonken niet en zo konden wij de sokken letterlijk opvissen met een vishengel", schrijft politie Team Burgwallen. 

De politie zag die dag op de Herengracht een deal tussen een koper en twee dealers op een bromscooter plaatsvinden. Toen zij de twee dealers wilden aanhouden, gingen deze er met een brommer vandoor. De verdachten kwamen tijdens de vluchtactie ten val, terwijl één van hen twee sokken in de Singel gooide. 

Fouillering
Tijdens het opvissen van de sokken, werd duidelijk dat er verschillende soorten drugs in de sokken waren verstopt. Een politieman verloor tijdens het vissen zijn pepperspray en moest deze vervolgens met een peddel uit het water halen. "Er zat niets anders op dan provisorisch het verloren geweldsmiddel op te scheppen, wat resulteerde in romantische muziek, lachende collega's en een natte broek voor de schipper", schrijft de politie. 

Tijdens het insluiten en fouilleren van de twee verdachten werd duidelijk dat zij nog meer drugs bij zich hadden. De inhoud van de poeders en pillen wordt door de forensische opsporing getest.  

Naast drugs, zijn ook een telefoon, bromscooter en 1735 euro in beslag genomen.