Pastoor bekogeld met bijbel en tegen de vlakte geslagen in kerk Volendam

Vlak voor de aanvangst van een begrafenisdient in de Sint-Vincentiuskerk te Volendam is de pastoor met een bijbel geslagen. Een verwarde man pakte het van het altaar en gooide met het heilige boek naar de pastoor. Waarop hij de verwarde man aansprak en zijn hand op de schouder legde, hierop sloeg de man de pastoor tegen de vlakte. 

De inmiddels aanwezige mensen kwamen uit de kerkbanken om de verwarde man in bedwang te houden. De politie was snel ter plaatse en nam de man, een 33-jarige man uit de gemeente Edam-Volendam, mee naar het bureau. Waarop de pastoor alsnog besloot voor te gaan in de uitvaartdienst.

De politie heeft bevestigd dat de pastoor een klap heeft gekregen, maar dat hij in staat was om de dienst voort te zetten. De politiewoordvoerder meldde dat de pastoor in orde is en dat hij van plan is om aangifte te doen. Beelden van het incident gaan rond op social media.

Achteraf bleek dat de man zaterdag had gebeld met de pastorie. "De man had aan de telefoon een verhaal en ik merkte dat we verschillende standpunten hadden. Dat kan en ik heb hem ook laten praten, maar op een gegeven moment zei ik wel vriendelijk dat het beter was het gesprek af te ronden", aldus pastoor Dominiek Deraeve.