FOK! Wat een weer: gladheid en winterse buien

winterbanner

Goede morgen!

Waarschuwing:
In het hele land is gladheid mogelijk door bevriezing van natte weggedeelten en door winterse buien (hagel of sneeuw). Vooral verder landinwaarts kan zich op meerdere plaatsen een tijdelijk sneeuwdek van enkele centimeters vormen. Hiervan kunnen verkeer en buitenactiviteiten hinder ondervinden. Vanmiddag en ook dinsdagmiddag beperkt de gladheid zich tijdelijk tot sneeuwresten en winterse buien, aangezien de temperaturen dan tijdelijk (ruim) boven het vriespunt liggen.

geel (Foto: KNMI)

Vanochtend is het wisselend bewolkt en zijn er buien met (natte) sneeuw of hagel. In de kuststrook is ook onweer mogelijk. Plaatselijk is het glad en verder landinwaarts kan zich een tijdelijk sneeuwdekje van enkele centimeters vormen. De wind komt uit het westen en is matig, aan de kust komt de wind uit noordwest en is krachtig, windkracht 6, in het noordelijk kustgebied hard, windkracht 7.

Vanmiddag is het half tot zwaar bewolkt met buien, vaak met natte sneeuw of hagel en mogelijk ook onweer. Tijdens een zware sneeuw- of hagelbui kan het nog steeds plaatselijk glad zijn. De middagtemperatuur ligt tussen 1°C in het zuiden van Limburg en 5°C aan de kust. De wind komt uit het westen en is matig, aan de kust komt de wind uit noordwest en is krachtig, windkracht 6.

Vanavond is het wisselend bewolkt met buien met sneeuw en hagel. De sneeuw en hagel blijven landinwaarts liggen en ook door bevriezing van natte weggedeelten kan het glad zijn. De wind komt uit het west tot noordwest en is matig, aan de kust komt de wind uit noordwest en is krachtig, windkracht 6.

Komende nacht zijn er enkele buien met (natte) sneeuw of hagel en plaatselijk is het glad. De minimumtemperatuur ligt rond het vriespunt: verder landinwaarts iets eronder en aan de kust iets erboven. De wind komt landinwaarts uit het zuidwesten en is matig. Aan de kust komt de wind uit het noordwesten en is vrij krachtig, eerst nog krachtig, windkracht 6.

Tot morgen!

                   

 Een natte sneeuw weerbeeld in Purmerend, wat vandaag ook zomaar kan. (Foto: Pukeko)
Een natte sneeuw weerbeeld in Purmerend, wat vandaag ook zomaar kan. (Archieffoto: Pukeko) 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.