Schansspringer Lanisek wint in Garmisch-Partenkirchen, Wellinger houdt leiding in Vierschansentournee

In Garmisch-Partenkirchen is maandag de tweede wedstrijd afgewerkt in de Vierschansentournee, hét hoogtepunt van de kalender in het internationale schansspringen. Het werd een mooie strijd, hoewel de vele duizenden Duitse fans na afloop niet - zoals bij de openingswedstrijd in Oberstdorf - al te hard aan het feest konden.

In de eerste ronde was de Japanner Ryoyu Kobayashi de beste, maar de tweevoudig winnaar van de Vierschansentournee, die ook al twee keer de beste was in Garmisch, kon het in de finaleronde niet helemaal bolwerken: de Sloveen Anze Lanisek ging er met een geweldige tweede sprong voorbij en sprong van de derde plek naar de overwinning.

Kobayashi eindigde wel als tweede, terwijl Andreas Wellinger, in Oberstdorf nog de beste, voor eigen publiek van de vierde plek naar positie drie sprong in de finaleronde. De Oostenrijkers Manuel Fettner, Jan Hörl en Stefan Kraft completeerden de top-6, terwijl het doek definitief viel voor onder meer de Zwitser Gregor Deschwanden, die niet door de eerste ronde heen kwam.

Wellinger gaat na twee van de vier wedstrijden aan de leiding, maar Kobayashi staat er bijzonder dicht bij. Kraft en Fettner hebben ook nog wel kansen, maar zullen vooral moeten hopen dat een van de eerste twee een grote fout gaat maken in Innsbruck of Bischofshofen, de wedstrijden die in de komende dagen gehouden worden.