Elon Musk sneert naar afgehaakte adverteerders: 'Go fuck yourself'

Miljardair Musk heeft de confrontatie opgezocht met de op X (voormalig Twitter) afgehaakte adverteerders. Tijdens een conferentie in New York zei hij tijdens een interview hij tegen deze bedrijven: "Go fuck yourself".

De eigenaar van X en topman van Tesla reageerde recent instemmend op een antisemitische post op X, waarin stond dat "Joden haat tegen blanken aanwakkeren". Als gevolg hiervan hebben verschillende grote bedrijven besloten niet langer te adverteren op het platform.

Musk erkende dat zijn reactie "het domste" was dat hij ooit heeft gedaan. Hij waarschuwde echter dat een boycot van adverteerders de ondergang van X zal betekenen. "En binnenkort zal de hele wereld weten welke bedrijven hiervoor verantwoordelijk zijn", voegde hij eraan toe.

Grote bedrijven, waaronder Walt Disney, IBM en Apple, hebben zich gedistantieerd van het platform vanwege meerdere antisemitische opmerkingen van Musk. De CEO van Tesla bracht eerder deze week een bezoek aan de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, waarbij hij een overeenkomst met de regering sloot over het gebruik van zijn Starlink-satellieten in Gaza.

Zie ook:

Na beschuldiging van antisemitisme brengt Elon Musk bezoek aan Israël

IBM stopt met adverteren op X, vanwege plaatsing naast nazi-proganda