FOK! Wat een weer: buien, later (natte) sneeuw

herfstbanner

Goede morgen!

Waarschuwing:
Vanaf het begin van de middag is er in het oosten kans op plaatselijke gladheid door sneeuwval, er zal zich waarschijnlijk nog geen sneeuwdek vormen. In de loop van de middag kan ook het noorden en midden hiermee te maken krijgen, in de avond volgt ook het zuidoosten. Vanaf het einde van de middag kan de sneeuw op sommige plaatsen ook blijven liggen. Dit is vooral het geval in het oosten van het land, hier kan zich mogelijk een sneeuwdek vormen van enkele centimeters. Vooral het verkeer kan hinder ondervinden van de sneeuwval.

geel (Foto: KNMI)

Vanochtend is het bewolkt en valt er veel regen. In het oosten en noorden kan er ook natte sneeuw vallen. De wind is boven land matig, aan de kust (vrij) krachtig, windkracht 5 of 6, uit een meest zuidelijke richting.

Vanmiddag is het bewolkt en valt er flink wat regen, in het noorden en oosten ook (natte) sneeuw. In het oosten en noordoosten zou de sneeuw vanaf het begin van de middag plaatselijk kunnen blijven liggen. Hierdoor kan het plaatselijk glad worden. In gebieden waar er (natte) sneeuw valt ligt de temperatuur iets boven het vriespunt, in het zuidwesten kan het nog +8°C worden. De wind is meest matig en komt boven land uit verschillende richtingen, aan de kust waait het (vrij) krachtig, met windkracht 5 tot 6.

Vanavond valt er in het noorden, midden en oosten natte sneeuw of sneeuw. Hierdoor kan het daar plaatselijk glad zijn. Het neerslaggebied trekt in de loop van de avond langzaam zuidoostwaarts en dan wordt het in het noorden en westen droog. Ook in het zuidoosten kan het dan plaatselijk glad worden door sneeuw. De wind gaat uit het noordoosten waaien en is boven land matig, langs de kust krachtig, rond windkracht 6.

Komende nacht valt er in het oosten en zuidoosten eerst nog (natte) sneeuw. Elders wordt het droog en klaart het op de meeste plaatsen op. Op de Waddeneilanden kan er later wel een enkele winterse bui overtrekken. Verder kan het met uitzondering van het westen plaatselijk glad zijn of worden, enerzijds door sneeuw of sneeuwresten, anderzijds door bevriezing van natte weggedeelten. De minimumtemperatuur loopt uiteen van -2°C in het oosten tot +2°C in het noordelijk kustgebied. De noordoostenwind is matig, langs de kust vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5 tot 6. In de loop van de nacht neemt de wind iets in kracht af.

Tot morgen!

                   

In het Duitse Sauerland ligt al wat sneeuw.. (Foto: qltel)
In het Duitse Sauerland ligt al wat sneeuw.. (Foto: qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.