Johan Remkes (VVD): 'Geen coalities mogelijk dus mogelijk nieuwe verkiezingen"

Voormalig informateur en prominente VVD-lid Johan Remkes sluit de mogelijkheid van nieuwe verkiezingen niet uit voor Nederland. Hij acht het mogelijk dat de PVV van Geert Wilders geen coalitie kan vormen. In dat geval zou GroenLinks-PvdA aan zet zijn, maar volgens Remkes is de kans dat de VVD in een kabinet stapt met deze linkse combinatie "zeer klein".

'Volgens Remkes moeten we ons daarom voorbereiden op nieuwe verkiezingen', bij WNL Op Zondag.

De enige manier waarop de VVD mogelijk met Frans Timmermans van GroenLinks-PvdA zou willen praten, is als zij 'het hele programma terzijde schuiven', aldus de VVD-ervaringsdeskundige. 'Ik heb daar echter geen vertrouwen in bij de sociaaldemocraten. Ik ga ervan uit dat zij hun programma serieus nemen.'

Waardoor volgens Remkes het verschil in sociaaleconomisch beleid tussen de VVD en GroenLinks-PvdA momenteel niet te overbruggen is. Hij benadrukt dat de kans op een kabinet met deze partijen nul komma nul is, zoals al duidelijk werd tijdens de campagne.

Remkes noemt het besluit vande partijleider om niet deel te nemen aan een nieuw kabinet "voorbarig en onverstandig". Hij had liever gezien dat Yesilgöz er een paar nachten over had geslapen.