Nederland onderuit in kwartfinales Davis Cup

De Nederlandse tennissers zijn er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finales van de Davis Cup. Net als vorig jaar waren de kwartfinales het eindstation voor de Nederlandse ploeg: Italië was in het Spaanse Malaga te sterk.

Botic van de Zandschulp speelde een spannende openingswedstrijd tegen Matteo Arnaldi, die de eerste set via een tiebreak net wist te winnen. Van de Zandschulp knokte zich terug in de wedstrijd en in set drie pakte hij via een al net zo spannende tiebreak de winst: 6-7 (6), 6-3, 7-6 (7).

Tallon Griekspoor nam het vervolgens op tegen de Italiaanse kopman Jannik Sinner, die een paar dagen daarvoor nog de finale speelde van de ATP Finals en simpelweg een maatje te groot was: 7-6 (3), 6-1. Griekspoor en Wesley Koolhof speelden daarna tegen Sinner en Lorenzo Sonego en verloren met 6-3, 6-4 in de beslissende wedstrijd.

Finland rekende eerder met 2-1 af met Canada: Milos Raonic klopte Patrick Kaukovalta, maar Otto Virtanen versloeg Gabriel Diallo en in de beslissende wedstrijd waren Virtanen en Harri Heliövaara te sterk voor Alexis Galarneau en Vasek Pospisil.

Finland staat voor het eerst in de halve finales van de Davis Cup en speelt daarin tegen Australië, dat met 2-1 van Tsjechië won. Italië neemt het op tegen Servië, dat onder leiding van Novak Djokovic met 2-0 te sterk was voor de Britse ploeg.