FOK! Wat een weer: Ciarán aan land, code oranje

herfstbanner

Goede morgen!

Waarschuwing:
Vanaf 11u code oranje in Zeeland voor zeer zware windstoten, vanmiddag ook in Zuid- en Noord-Holland. Vandaag veroorzaakt storm Ciarán veel wind. Vanaf het einde van de ochtend staat er voor Zeeland code oranje uit vanwege zeer zware windstoten van 100-110 km/u. De windstoten komen uit een zuidelijke richting. Vanmiddag breiden deze condities zich noordwaarts uit en staat er ook code oranje uit voor de kustgebieden van Zuid-Holland, Noord-Holland en voor het westen van het Waddengebied. Vanavond neemt de wind van het zuiden uit geleidelijk af en geldt er code geel voor windstoten van 80-100 km/u. Hierdoor kan schade en gevaar ontstaan als gevolg van omvallende bomen en rondvliegende voorwerpen.

geel 0211 (Foto: KNMI)

Vanochtend is het meestal bewolkt en regent het in het noorden en oosten eerst nog. Later is een enkele bui mogelijk, mogelijk met onweer. De zuidenwind is matig tot vrij krachtig en neemt in het westen toe naar krachtig, windkracht 6. Aan zee wordt de wind hard, windkracht 7, langs de zuidwestkust mogelijk stormachtig, windkracht 8. Vanaf de tweede helft van de ochtend zijn er in het zuidwesten zware windstoten mogelijk van 75-90 km/uur, langs de Zeeuwse kust mogelijk 90-100 km/uur. Ook in de Limburgse heuvels kunnen zware windstoten voorkomen van rond de 80 km/uur.

Vanmiddag zijn er in het oosten opklaringen, in het westen is het bewolkt met af en toe regen. De maxima liggen rond 13°C. De wind komt uit het zuiden en is krachtig, windkracht 6. In het westen wordt de wind af en toe hard, windkracht 7, langs de kust en op het IJsselmeer enige tijd stormachtig of storm, windkracht 8-9. Vooral in de westelijke helft van het land zijn er zware windstoten mogelijk van 75-90 km/uur, langs de kust en op het IJsselmeer mogelijk 90-100 km/uur.

Vanavond is het in het westen bewolkt met af en toe regen. In het oosten zijn er opklaringen. De wind komt uit het zuiden en is eerst nog vrij krachtig tot krachtig, windkracht 6, langs de kust en op het IJsselmeer stormachtig of storm, windkracht 8 tot 9. Er zijn windstoten van 75-90 km/uur, langs de kust 90-100 km/uur. In de loop van de avond neemt de wind geleidelijk af.

Komende nacht valt er in het westen en noordwesten regen, elders is het zo goed als droog. De minimumtemperatuur ligt rond 7°C. De wind is zuid tot zuidwest en is matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard, eerst nog stormachtig. Bovendien komen er langs de kust nog zware windstoten voor tot ca. 80 km/uur.

Tot morgen! 

                   

Herfst in het Dijkgatbos te Wieringenwerf. (Foto: DJMO)
Herfst in het Dijkgatbos te Wieringenwerf. ((Archief)foto: DJMO) 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.