Thierry Baudet op hoofd geslagen met paraplu bij universiteit Gent

FvD-voorman Thierry Baudet is donderdagavond net voor de aanvang van een lezing in Gent op het hoofd geslagen.

Toen Baudet aankwam bij de campus waar hij vanavond een lezing geeft, werd hij benaderd door een persoon. Die stond klaar aan de ingang van het gebouw en sloeg Baudet hard op het hoofd met een voorwerp. Zo meldt DvhN.

De Forum voor Democratie-voorman mocht donderdag na veel discussie de openingslezing van de rechts-conservatieve studentenvereniging KVHV geven.

Nadat bekend werd dat de lezing door mocht gaan bij UGent, werd een verzoek ingediend voor een tegenbetoging. Onder de stadshal kwamen ongeveer 20 demonstranten van extreem-links bijeen om te protesteren.

Ondanks de beveiliging kon een man op Baudet af stappen en hem met een oranje paraplu op het hoofd slaan. De aanvaller werd tegen de grond gewerkt door iemand van de security. De aanvaller riep anti-Poetin en antifascistische slogans, volgens Belgische media. De man werd gearresteerd. Baudet werd in veiligheid gebracht, maar raakte niet gewond. Baudet ging na het incident naar binnen en zijn lezing voor de conservatieve studentenvereniging KVHV starten.