FOK! Wat een weer: mist, later zon gevolgd door bewolking

herfstbanner

Goede morgen!

Waarschuwing:
In het zuiden en midden komt dichte mist voor. Hiervan kunnen verkeer en buitenactiviteit hinder ondervinden. In de tweede helft van de ochtend lost de mist op.

geel 23-10 (Foto: KNMI)

Vanochtend komt er in het hele land mist voor. In het midden en zuiden is er plaatselijk ook sprake van dichte mist. De mist lost in de loop van de ochtend langzaam op. Verder is het droog en zijn er perioden met zon. De wind gaat uit het zuidoosten waaien en is zwak tot matig.

Vanmiddag zijn er eerst perioden met zon, maar geleidelijk raakt het van het zuiden uit bewolkt. Aan het einde van de middag gaat het in het zuiden af en toe regenen. Het wordt rond 15°C. De wind komt uit het oosten en is matig.

Vanavond is het bewolkt en regent het in het zuiden en midden af en toe. De oostenwind draait naar zuidoost tot zuid, is boven land overwegend matig en neemt langs de kust en boven het IJsselmeer tot naar vrij krachtig.

Komende nacht valt er hier en daar (mot)regen. Het koelt af naar rond 11°C. De oostenwind draait in de loop van de nacht van het zuiden uit naar zuidwest, is boven land matig en aan de kust vrij krachtig. Langs de noordkust neemt de wind later tijdelijk toe naar krachtig, windkracht 6.

Tot morgen! 

                   

Ondanks de bewolking deed het zonnetje zijn best, ook in Purmerend (Foto: Pukeko)
Ondanks de bewolking deed het zonnetje zijn best, ook in Purmerend (Foto: Pukeko)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.