Israël blijft doelen in de Gazastrook aanvallen, Hamas toont video gegijzelde

De Israëlische luchtmacht heeft gisteravond haar aanvallen op doelen in de Gazastrook voortgezet. Volgens Israëlische media hebben de strijdkrachten meer dan tweehonderd doelen aangevallen. Hamas heeft ook videobeelden vrijgegeven van een gijzelaar. De 21-jarige Mia Schem uit Shoham, Israël, beweert dat ze is ontvoerd vanaf een feest en dringt aan op haar vrijlating. Tot nu toe zijn er naar verluidt 22 van de ongeveer 250 ontvoerde gevangenen overleden.

Een militaire woordvoerder zei dat ze doorgingen met het aanvallen van de infrastructuur van het islamitische Hamas en op zoek waren naar schuilplaatsen van haar leiders. Een hooggeplaatst lid van Hamas, het hoofd van de zogenaamde Shura-raad, Mazini, werd bij de aanslagen gedood. De man was verantwoordelijk voor Hamas-gevangenen en leidde terroristische activiteiten tegen Israël.

In de Gazastrook blijft de bevoorradingssituatie voor honderdduizenden Palestijnen die naar het zuiden zijn gevlucht, verslechteren. Israël heeft zijn grensovergangen nog steeds afgesloten en de Egyptische grensovergang bij Rafah blijft dicht. Aan Egyptische zijde staan vrachtwagens klaar met ongeveer 2.000 ton hulpgoederen. Het is onduidelijk waarom dringend noodzakelijk voedsel niet doorgelaten wordt. Er wordt herhaaldelijk op gewezen dat er onderhandelingen gaande zijn om de grensovergang te openen, maar tot nu toe zonder succes.

De oorlog tussen Israël en Hamas zijn tot nog toe in Israël aan 1400 mensen gedood door de aanvallen van Hamas.  In de Gazastrook kwamen zeker 2808 mensen om door Israëlische luchtaanvallen.