FOK! Wat een weer: code geel en buien, later droger

herfstbanner

Goede morgen!

Waarschuwing
Vanochtend zijn er in de noordelijke kustgebieden en boven het IJsselmeer bij buien zware windstoten mogelijk van 75-85 km/u uit een noordwestelijke richting. Hiervan kunnen verkeer en buitenactiviteiten hinder ondervinden.

geel (Foto: KNMI)

Vanochtend zijn er veel buien, eerst plaatselijk mogelijk met onweer en hagel. Er is weinig zon. De wind gaat uit het noordwesten waaien en is boven land matig. Langs de kust en op het IJsselmeer is de wind krachtig, windkracht 6, mogelijk af en toe hard, windkracht 7. In de noordelijke kustgebieden is er bij buien kans op zware windstoten van 75-85 km/u.

Vanmiddag zijn er geleidelijk minder buien. De zon is steeds vaker te zien. De middagtemperatuur ligt rond 12°C. De wind uit het noordwesten neemt langzaam af en is aan het einde van de middag alleen langs de noordkust nog krachtig, windkracht 6.

Vanavond valt er in het noorden nog een bui, in het zuiden wordt het droog. De wind uit het westen neemt verder af. Alleen in het Waddengebied kan de wind eerst nog krachtig zijn, windkracht 6.

Komende nacht trekken er buien van het noordwesten uit over het land. In het zuidoosten blijft het waarschijnlijk droog. Er is weinig wind. De minimumtemperatuur ligt tussen +1°C plaatselijk in het zuidoosten en 10°C op de Wadden. Aan zee staat een matige wind uit west tot noordwest. In het Waddengebied is de wind vrij krachtig.

Tot morgen! 

                   

 Oude bebouwing van Castillo de Trigueros del Valle in Spanje (Foto: DJMO)
Oude bebouwing van Castillo de Trigueros del Valle in Spanje (Foto: DJMO) 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.