Veel klachten over nieuwe iPhone 15 Pro en Pro Max

De nieuwe iPhone 15 Pro en Pro Max van Apple zijn letterlijk 'hot'. Gebruikers die de flitsende nieuwe smartphones hebben gekocht, vinden dat ze het toestel na slechts een paar minuten in gebruik ontzettend heet worden..

De telefoons zijn pas sinds 22 september te koop, maar het probleem is slechts een van de vele problemen waarmee degenen worden geconfronteerd die tot $ 1.599 hebben uitgegeven voor de premiummodellen.

Apple heeft toegegeven dat het apparaat warmer kan aan voelen in de eerste paar dagen na het instellen verhoogde achtergrondactiviteit. Dit zou komen door een fout in de nieuwste iOS 17-software, waardoor het apparaat oververhit kan raken tijdens het updaten van bepaalde apps, zoals Instagram en Uber. Apple verzekert gebruikers echter dat hun nieuwe telefoon hierdoor niet beschadigd zal raken. Instagram heeft het probleem inmiddels opgelost voor hun eigen app en Apple is nog in gesprek met andere appontwikkelaars. Er zal binnenkort een software-update beschikbaar zijn om het probleem te verhelpen.

Warmte is echter niet het enige probleem dat Apple-liefhebbers irriteert. Op een video is te zien dat het glas aan de achterkant stuk gaat zodra men het toestel probeert te buigen. Influencer Zack Nelson (JerryRigEverything) filmde een ‘duurzaamheidstest’ van het apparaat. Hij doet dit al elf jaar met verschillende nieuwe smartphones, de voorgaande iPhones kwamen altijd met glans door deze test. Uit de beelden van Nelson blijkt echter dat het nieuwe model ‘abnormaal snel’ knakt.

Ook zou het frame tijdelijk verkleuren na aanraking, volgens Tech Radar heeft Apple officieel toegegeven dat “bij iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max de huidvetten tijdelijk de kleur van de buitenste band kan veranderen.” Als men het toestel afneemt met een ‘zachte, licht vochtige, pluisvrije doek’ zal de oorspronkelijke kleur zich herstellen. 

De nieuwe Pro en Pro Max hebben een titanium frame, in tegenstelling tot een roestvrijstalen frame op de andere modellen, dit zou een oorzaak kunnen zijn van de huidige problemen.