VS: Hunter Biden klaagt IRS aan wegens lekken privé-gegevens

Hunter Biden heeft maandag de Internal Revenue Service (IRS-Belastingdienst) aangeklaagd en waarbij hij beweert dat twee agenten zijn persoonlijke gegevens hebben gelekt.

De agenten “richtten zich op de heer Biden en probeerden hem in verlegenheid te brengen” door het lekken van vertrouwelijke belastinginformatie tijdens persinterviews en getuigenissen voor het Congres, aldus de aanklacht. Hunter's advocaten beweren dat de bescherming van klokkenluiders hier niet van toepassing is, maar een advocaat van één agent zei dat  de vertrouwelijke informatie daar wel onder valt en noemde de aanklacht ‘onbezonnen laster’.

Volgens de aanklacht heeft de IRS niet voldoende gedaan om verspreiding van zijn persoonlijke gegevens te voorkomen. Er wordt onder meer een schadevergoeding geeist van $ 1.000 voor elke ongeoorloofde openbaarmaking. 

Het Witte Huis heeft inmiddels laten weten dat Joe Biden niet betrokken was bij de zakelijke aangelegenheden van zijn zoon,  maandenlang onderzoeken hebben tot nu toe geen bewijzen gevonden voor betrokkenheid van de president.