Bewijs van buitenaards leven getoond in Mexico?

In Mexico-Stad heeft zich dinsdag een unieke gebeurtenis voorgedaan. In het Mexicaanse Congres zijn namelijk vermeende lichamen van aliens getoond, schrijft de krant Marca.

De Mexicaanse journalist en Ufoloog Jaime Maussan gaf tekst en uitleg aan de aanwezigen. Twee ‘niet-menselijke’ wezens lagen opgebaard in kleine kisten. De gemummificeerde ‘aliens’, die zijn ontdekt in 2017 te Cuzco in Peru, zouden zo'n 1000 jaar oud zijn. Bestudeerd door universiteit Er kwamen meerdere wetenschappers aan het woord en ook Ryan Graves, voormalig piloot van de Amerikaanse marine, was aanwezig. Maussan, die onder ede stond, zei tegen de aanwezige Mexicaanse en Amerikaanse overheidsfunctionarissen dat de lichamen recentelijk zijn bestudeerd door de Nationale Autonome Universiteit van Mexico. 

Maussan presenteerde tijdens de bijeenkomst twee kisten met gemummificeerde resten van vreemde wezens met drie vingers en langgerekte hoofden, die wel iets weg hadden van. Maussan beweerde dat wetenschappers hebben vastgesteld dat dertig procent van hun DNA-materiaal niet te herleiden is. Hij noemde dit “het ultieme bewijs” en benadrukte dat als het DNA aantoont dat het geen menselijk materiaal is en er niets vergelijkbaars op aarde bestaat, we dit moeten accepteren

Wetenschappers weerspreken de beweringen
De presentatie werd met grote scepsis ontvangen door wetenschappers, waaronder emeritus hoogleraar theoretische sterrenkunde Vincent Icke van de Universiteit Leiden. Op de vraag hoe serieus de onthulling genomen moet worden, antwoordt hij kort: “Nou, niet.” Hij is van mening dat er geen enkele wetenschapper in het parlement van Mexico zit en dat we dit dus echt niet serieus moeten nemen. Ook de beroemde Britse natuurkundige Brian Cox gelooft dat het eventuele mysterie gemakkelijk kan worden opgelost. “Stuur een monster in voor een DNA-test of vraag het aan de plaatselijke universiteit en je hebt binnen tien minuten antwoord.” 

Volgens de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie zijn er te weinig concrete gebeurtenissen vastgelegd om wetenschappelijke conclusies te kunnen trekken. Desalniettemin kijkt sterrenkundige Icke uit naar de presentatie die de NASA over dit fenomeen gaat geven. Hij verwacht dat de onderzoekers zullen uiteenzetten hoe sommige UFO-waarnemingen verklaard kunnen worden. Misschien worden deze mysterieuze luchtverschijnselen simpelweg veroorzaakt door moerasgas, een weerballon of de planeet Venus. Icke wil deze fenomenen zeker niet als ‘onverklaarbaar’ bestempelen, maar eerder als ‘nog niet verklaard’. Hij legt uit: “We zijn nog nooit een onverklaarbaar verschijnsel tegengekomen. Het is echter mogelijk dat ons menselijk brein bepaalde dingen niet kan bevatten. We moeten hier rekening mee houden.”