FOK! Wat een weer: hitte

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Goedemorgen!

We gaan eens wat schrijven, het is warm voor de tijd van het jaar, lokale hittegolven zijn niet uitgesloten. In De Bilt kwam het sinds de metingen nog nooit tot een hittegolf in september. Wel is er 6 maal een regionale hittegolf geweest in september waarvan de laatste in 2016. Over het weer vandaag is weinig te vertellen: warm, zonnig en amper wind. De temperatuur komt uit rond de 30 graden, op de wadden blijft het steken op 26 graden. In de loop van volgende week wordt het pas wat koeler met 24 graden.

Ik zou zeggen werk vooral niet te hard, drink voldoende en zulks. Over een hitteplan heb ik gek genoeg nog niets gehoord, wat best wel zou mogen met deze temperaturen. Wat scheelt is dat de zonkracht niet meer zo sterk is omdat deze minder lang boven de horizon staat, hierdoor koelt het in de avond flink af en zijn de ochtenden niet heel warm. Overdag is belangrijk om voldoende te drinken want het zweet loopt zo je bilnaad in. En kijk ook even om naar de ander zoals ouderen, kinderen en andere kwetsbare levensvormen, dus ook de dieren! 

Wat ik al zei, voorlopig houdt de hitte nog even aan, maar morgen ben ik er weer. Tot dan!


Lekker uitwaaien aan het strand in Bergen aan zee. (Foto: DJMO)
Lekker uitwaaien aan het strand in Bergen aan zee. ((Archief)Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.