Zangeres "Lizzo" ontkent beschuldigingen van intimidatie door ex-dansers

De Amerikaanse zangeres Melissa Jefferson, die de artiestennaam "Lizzo" draagt, heeft een verklaring gegeven nadat drie voormalige dansers een rechtszaak tegen haar hadden aangespannen. 

In een verklaring zei ze dat de beschuldigingen te schandalig waren om te negeren. De drie vrouwen beschuldigen haar ervan hen te intimideren, treiteren en lastig te vallen. Ze wil niet als slachtoffer worden gezien, maar ze is niet de boevrouw zoals mensen en de media ze de afgelopen dagen afschilderden.

De aanklagers beschuldigen Jefferson van seksuele, religieuze en raciale intimidatie, discriminatie, aanranding en valse opsluiting. Ze beschuldigen de Grammy-winnares en haar productiemaatschappij ervan een vijandige werkomgeving te creëren.

Blanke managers zouden de zwarte dansers hebben beschuldigd om lui en onprofessioneel te zijn. De eisers eisen een schadevergoeding van een onbekend bedrag. De civiele rechtszaak, die dinsdag is aangespannen bij de Los Angeles Superior Court, beweert dat Jefferson de dansers onder druk heeft gezet om een seksshow in de Amsterdamse rosse buurt (Bananenbar) bij te wonen en interactie te hebben met de naakte danseressen en de door hun 'gebruikte'bananen. Ook zou ze een van haar dansers belachelijk hebben gemaakt over haar gewichtstoename.