Kapsalon-bedenker Nataniël Gomes (47) overleden

Kapper Nataniël Gomes, de bedenker van het gerecht kapsalon, is op 47-jarige leeftijd overleden. Dat meldt cabaretier Jandino Asporaat, die bevriend was met Gomes.

De van oorsprong Kaapverdiaanse Gomes bedacht het inmiddels beroemde gerecht in 2003. Hij bestelde altijd patat met shoarma of kebab, tomaat, gesmolten kaas, sla, sambal en knoflooksaus bij een nabijgelegen shoarmazaak. Voor het gemak werd dat op een gegeven moment aangeduid als 'kapsalon', omdat de bedenker een kapperszaak had.

Begin dit jaar vierde shoarmazaak El Aviva de twintigste verjaardag van de kapsalon. Twintig jaar later is het gerecht in vrijwel elke shoarmazaak te vinden en is de kapsalon zelfs in het buitenland verkrijgbaar.

"Journalisten uit New York, China, Rusland kwamen je interviewen, omdat ze jouw verhaal zo bijzonder vonden. Maar jij bleef rustig en bescheiden zoals je altijd was. Nooit kapsones, altijd vriendelijk tegen iedereen", schrijft Jandino Asporaat op Instagram. Het is niet bekend waaraan Gomes is overleden.