Tennisser Eubanks stunt op Wimbledon, Alcaraz en Djokovic naar kwartfinales

Op Wimbledon zijn de acht kwartfinalisten van het mannenenkelspeltoernooi bekend. Jannik Sinner, Roman Safiullin en Andrey Rublev plaatsten zich eerder al voor de kwartfinales, maandag kwamen daar de overige vijf namen bij. Novak Djokovic, als tweede geplaatst, moest zijn partij tegen Hubert Hurkacz (17) nog afmaken en deed dat met een extra set: 7-6 (6), 7-6 (6), 5-7, 6-4.

In de bovenste helft van het schema nam wereldranglijstaanvoerder Carlos Alcaraz het op tegen de Italiaan Matteo Berrettini, de verliezend finalist van twee jaar geleden. Alcaraz stond de eerste set nog met 3-6 af, maar won vervolgens drie sets op rij met die score en plaatste zich zo voor de laatste acht op het heilige Londense gras.

Alcaraz speelt in de kwartfinales tegen de Deen Holger Rune, die in de derde ronde al een rijtje matchpoints overleefde. Tegen de als 21e geplaatste Bulgaar Grigor Dimitrov moest Rune (6) weer stevig aan de bak, hoewel hij het dit keer in elk geval in vier sets af wist te maken: 3-6, 7-6 (6), 7-6 (4), 6-3.

De Rus Daniil Medvedev (3) stond tegenover de Tsjechische verrassing Jiri Lehecka, maar bij een 6-4, 6-2 stand voor Medvedev moest Lehecka geblesseerd opgeven. De Rus speelt hierna niet tegen de als vijfde geplaatste Stefanos Tsitsipas, maar tegen revelatie Christopher Eubanks. De Amerikaan pakte ondanks op Mallorca zijn eerste ATP-titel en is nu bijzonder lekker op dreef in Londen, waar hij de als vijfde geplaatste Tsitsipas met 3-6, 7-6 (4), 3-6, 6-4, 6-4 zowaar naar huis stuurde.