Djokovic opent jacht op achtste Wimbledontitel prima, ook Ruud door

Tennisser Novak Djokovic is prima begonnen aan de jacht op zijn vijfde opeenvolgende Wimbledontitel en zijn achtste in totaal. De als tweede geplaatste Serviër rekende maandag in de eerste ronde op het Londense gras met 6-3, 6-3, 7-6 (4) af met Pedro Cachin uit Argentinië.

De als vierde geplaatste Noor Casper Ruud, onlangs nog verliezend Roland Garros-finalist, moest een set inleveren bij de Franse qualifier Laurent Lokoli, maar herstelde zich ook weer: 6-1, 5-7, 6-4, 6-3. De Rus Andrey Rublev (7) won met 6-3, 7-5, 6-4 vrij soepel van de Australiër Max Purcell, terwijl de Italiaan Jannik Sinner met drie keer 6-2 weinig moeite had met Juan Manuel Cerundolo uit Argentinië.

Voor de nummer elf van de plaatsingslijst, de Canadees Felix Auger-Aliassime, eindigde het toernooi al in ronde één: de Amerikaan Michael Mmoh, nota bene als lucky loser toch nog in het hoofdtoernooi terechtgekomen, was in een mooie wedstrijd met 7-6 (4), 6-7 (4), 7-6 (4), 6-4 te sterk. De Italiaan Lorenzo Musetti (14) won met 6-3, 6-1, 7-5 van de Peruviaanse Roland Garros-verrassing Juan Pablo Varillas.