Jongen (2) schiet zwangere moeder dood

Een tragisch incident heeft vorige week plaatsgevonden in Ohio, VS, waarbij een zwangere vrouw en haar ongeboren kind het leven lieten. De vrouw werd per ongeluk in de rug geschoten door haar 2-jarige zoon, die een geladen pistool had gevonden in de slaapkamer van zijn ouders. De moeder was op dat moment bezig met huishoudelijke taken.

Na het incident, dat plaatsvond op 16 juni, belde de 31-jarige moeder onmiddellijk naar het alarmnummer 911. Ze werd met spoed naar het ziekenhuis vervoerd, waar artsen tevergeefs probeerden haar baby te redden via een keizersnede. Enkele uren later bezweek de moeder aan haar verwondingen.

Bij onderzoek in de slaapkamer ontdekte de politie een 9mm-pistool op een nachtkastje, samen met twee andere geladen vuurwapens. De echtgenoot van het slachtoffer, die op het moment van het incident niet thuis was, bevestigde dat de wapens van hem waren. Volgens onderzoek van het Pew Research Center en de Johns Hopkins University's School of Public Health, bezit ongeveer 40% van de Amerikaanse huishoudens vuurwapens, maar minder dan de helft daarvan slaat ze veilig op.