Minstens 12 doden bij diverse Russische luchtaanvallen in Oekraïne

Een Russisch oorlogsschip in de Zwarte Zee heeft vier raketten afgevuurd op de Oekraïense havenstad Odessa, hierbij vielen drie doden en 13 gewonden, terwijl Moskou 's nachts de rest van Oekraïne onder vuur nam.

Het zuidelijke commando van de Oekraïense strijdkrachten zei dat een zakencentrum, een onderwijsinstelling, een wooncomplex, levensmiddelenzaken en winkels in het centrum van de stad zijn beschadigd "als gevolg van luchtgevechten en drukgolven" van de aanval, omdat twee raketten werden vernietigd voordat ze hun doel raakten.

De drie slachtoffers werkten in het magazijn van een winkelketen toen het getroffen werd door een raket en in brand vloog.

In de regio Donetsk verwoestten raketten verschillende huizen in de steden Kramatorsk en Kostyantynivka. Ook hier vielen drie doden. Zes mensen kwamen om toen hun voertuig werd geraakt bij een aanval in het noordoosten van Oekraïne. 

Pavlo Kyrylenko, de gouverneur van Donetsk zei in een verklaring op Facebook: "De raketten ... raakten particuliere huizen in de steden en veroorzaakten aanzienlijke schade: in Kramatorsk werden ten minste 5 particuliere huizen verwoest en ongeveer twee dozijn beschadigd, in Kostiantynivka werden er twee verwoest en 55 beschadigd."