Onderzoek in natuurgebied Giffelerweg nav verdwijning Wico van Leeuwen

De politie doet vandaag 14 juni onderzoek in een natuurgebied aan de Giffelerweg in Neede. Dit onderzoek aan de Giffelerweg heeft te maken met de verdwijning van Wico van Leeuwen. Over het hoe en wat van het onderzoek worden op dit moment geen nadere mededelingen gedaan.

Achtergrond
Wico van Leeuwen werd voor het laatst gezien in mei vorig jaar, daarna ontbreekt van hem ieder spoor. Een groot onderzoeksteam doet onderzoek naar zijn verdwijning. Ook looft het Openbaar Ministerie een beloning van € 10.000,= uit voor de tip die leidt tot opheldering in deze zaak.

Bekend is dat Wico op 14 mei op de Wesselerbrink in Enschede is geweest. Twee dagen later, op 16 mei, heeft hij bij een vaste klant van hem in de tuin gewerkt en de afspraak gemaakt om een week later het werk af te maken. Op 17 mei is Wico voor het laatst in leven gezien in Borculo. Toen hij even na 17:30 uur daar wegfietste, ging hij onderweg naar de Heerlijkheidstraat in Borculo waar hij toen verbleef. Wat er daarna is gebeurd, is nog altijd een raadsel.

Reeds eerder heeft de politie onderzoek gedaan in ondermeer woningen, een bos en een kanaal.