Tennisster Sabalenka naar kwartfinales Roland Garros en treft weer Oekraïnse

Op het Parijse gravel van Roland Garros zijn ook in het vrouwenenkelspeltoernooi de eerste vier achtste finales afgewerkt. In de kwartfinales staan zo een paar verrassende namen, hoewel de grootste favoriete uit die helft van het speelschema er nog in zit.

De als tweede geplaatste Wit-Russische Aryna Sabalenka nam het op tegen Sloane Stephens, verliezend finaliste in 2018. Dat was aanvankelijk nog spannend, maar Sabalenka nam het heft in handen en maakte het in twee sets af: 7-6 (5), 6-4.

Sabalenka speelde in ronde één al tegen Marta Kostyuk en treft in de kwartfinales weer een Oekraïnse. Elina Svitolina won met 6-5, 7-6 (5) van de Russische Daria Kasatkina, als negende geplaatst, en de tweede Russische op rij waar Svitolina van won.

Een andere Russische schopte het wel tot de laatste acht. Anastasiya Pavlyuchenkova had er drie sets voor nodig, maar was met 3-6, 7-6 (3), 6-3 te sterk voor de als 28e geplaatste Belgische Elise Mertens.

Pavlyuchenkova speelt in de kwartfinales tegen de Tsjechische Karolina Muchova, die met 6-4, 6-3 afrekende met de Russische lucky loser Elina Avanesyan.