Alcaraz, Tsitsipas en Djokovic simpel naar kwartfinales Roland Garros

Op het gravel van Roland Garros in Parijs zijn de eerste vier achtste finales in het mannenenkelspeltoernooi afgewerkt. Dat leverde vrij weinig spanning op en al helemaal geen verrassingen.

Wereldranglijstaanvoerder en nummer één van de plaatsingslijst Carlos Alcaraz had het niet moeilijk tegen de als zeventiende geplaatste Italiaan Lorenzo Musetti, die door de Spanjaard met 6-3, 6-2, 6-2 verslagen werd.

Alcaraz mag het in de kwartfinales zoals verwacht opnemen tegen de als vijfde geplaatste Griek Stefanos Tsitsipas, die de Oostenrijkse qualifier Sebastian Ofner met 7-5, 6-3, 6-0 uit het toernooi van zijn leven speelde.

Naast Ofner stuntte ook de Peruviaan Juan Pablo Varillas in Parijs, maar ook voor hem was het in de achtste finales klaar: de als derde geplaatste Serviër Novak Djokovic, jagend op het Grand Slam-record, won met 6-3, 6-2, 6-2.

De enige partij waarin het af en toe even wat spannend was, was die tussen de als elfde geplaatste Rus Karen Khachanov en Lorenzo Sonego uit Italië. Die domineerde set één, maar Khachanov herstelde zich en won met 1-6, 6-4, 7-6 (7), 6-1.